Počas Týždňa dobrovoľníctva v Žilinskom kraji môžete aj vy skrášliť deň seniorom či vyčistiť priestory v útulku


Foto: Počas Týždňa dobrovoľníctva v Žilinskom kraji môžete aj vy skrášliť deň seniorom či vyčistiť priestory v útulku Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

Žilinský kraj sa aj tento rok premení počas Týždňa dobrovoľníctva na kraj dobrých skutkov. Do vykonávania nezištného dobra a pomoci druhým sa môže verejnosť zapojiť od piatka 16. septembra do štvrtka 22. septembra. 

Týždeň dobrovoľníctva je určený všetkým, ktorí by radi venovali svoj čas pomoci iným. Počas Týždňa dobrovoľníctva sa dobrovoľníci zoznámia s novými ľuďmi a zostane v nich dobrý pocit z toho, že pomohli tým, ktorí to potrebujú,“ uviedlo Žilinské dobrovoľnícke centrum, ktoré je organizátorom projektu.

Účastníci majú na výber z takmer 40 aktivít. Pomôcť môžu pri úprave okolia knižnice či záhrady, maľovaní knihobúdok, zachraňovaní historickej pamiatky, organizovaní festivalu alebo aj pri sprevádzaní imobilných klientov a seniorov, ktorým môžu zlepšiť deň pekným slovom či prechádzkou.

Aktivity, ktoré pripravilo pre dobrovoľnícky program 35 organizácii, sú rozmanité. Viac o projekte, konkrétnej pomoci, ako aj časový harmonogram v Žilinskom kraji, nájdete na oficiálnom webe Týždňa dobrovoľníctva. Potom stačí len nájsť v sumári aktivít tú, ktorá je vám z hľadiska náplne či lokality blízka, a vyplnením formulára podať svoju pomocnú ruku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu