Čo s použitými reklamnými bannermi? AUPARK ŽILINA prináša originálne riešenie - ručne šité kozmetické taštičky


Foto: Čo s použitými reklamnými bannermi? AUPARK ŽILINA prináša originálne riešenie - ručne šité kozmetické taštičky

Upcyklované kozmetické taštičky Dorka Bags

„Téma ekológie je v súčasnosti stále viac aktuálna. Počúvame o nej z rôznych strán, v rôznych kontextoch. Okrem krokov, ktoré dlhodobo realizujeme v rámci budovy Aupark Žilina v snahe o čo najnižšiu ekologickú stopu, sme chceli prísť aj s novým, menej tradičným riešením, ktoré ľudí zaujme a prinúti zamyslieť sa nad témou udržateľnosti trochu inak. Veľmi nás oslovila práca neziskovej organizácie Dorka Bags a potešili sme sa, keď súhlasili so spoluprácou,“ hovorí Júlia Molnárová Kráľová, marketingová manažérka Aupark Žilina.

Nezisková organizácia Dorka Bags prišla na trh s kreatívnym nápadom, ktorý spája dve veľmi aktuálne témy – ekológiu a sociálnu oblasť. Organizácia dala príležitosť matkám zo sociálne znevýhodneného prostredia, ktoré z použitých reklamných bannerov začali šiť originálne a praktické tašky všetkých rozmerov a tvarov.

„Práve výrobou tašiek pomáhame ľuďom, ktorí sa ocitli v sociálnej či bytovej núdzi, opätovne sa začleniť do života, navyše s dobrým pocitom užitočnej tvorby a s pozitívnym dopadom nielen na ich fungovanie, ale aj životné prostredie. A tak okrem originálneho a praktického kúsku v podobe tašky Dorka Bags môžete mať so sebou kdekoľvek a kedykoľvek aj skvelý pocit, že ste svojou troškou prispeli k ochrane našej planéty, a zároveň podporili niekoho, kto to naozaj potrebuje,“ vysvetľuje iniciátorka projektu Martina Dulebová.

Kozmetické taštičky môžete získať v OC Aupark Žilina počas blížiaceho sa Eko eventu 22. a 23. septembra 2022, v centrálnom priestore pri kaviarni Starbucks.


Udržateľný prístup v každodennej prevádzke obchodného centra

Nákupné centrum Aupark Žilina sa už pred rokmi rozhodlo postaviť k téme udržateľnosti zodpovedne, keďže jedným z jeho dlhodobých cieľov je eliminácia ekologickej záťaže. 

„Efektívne nastavenie šetrenia energií vo verejných prevádzkach s veľkou koncentráciou ľudí nie je jednoduchá záležitosť. Dá sa to však zvládnuť pri vhodnom koncepte, jeho dôkladnej implementácii a dôslednej kontrole,“  uvádza Helena Samsonová, riaditeľka OC Aupark Žilina.

„Budova Aupark Žilina opätovne získala celosvetový certifikát BREEAM ( dobrovoľný certifikát udržateľnej výstavby) s výsledkom Excellent, na čo sme patrične hrdí. Počas svojho každodenného chodu Aupark Žilina realizuje viaceré kroky v oblasti udržateľnosti. Spomeniem napríklad šetrné zaobchádzanie s energiou a vodou, pričom využívame 99 %  energie z obnoviteľných zdrojov, inteligentné osvetlenie a svetlíky, ktoré znižujú potrebu svietenia, duálne splachovanie na toaletách a perlátory na batériách v umývadlách, či rekuperáciu udržiavajúcu optimálny teplotný komfort. Dôsledné separovanie a eliminácia odpadu vo food courte je samozrejmosťou, na ktorú nadväzujú aj exteriérové aktivity ako výsadba zelene a podpora cyklo a elektro dopravy prostredníctvom požičiavania bicyklov a nabíjacích staníc elektromobilov,“ dodáva riaditeľka.

Tipy na udržateľný šatník, upcyklované módne doplnky, workshop o kompostovaní 22. - 23. septembra v AUPARK ŽILINA 

V dňoch 22. a 23. septembra organizuje Aupark Žilina eko event, ktorého cieľom je priblížiť tému ekológie a udržateľnosti širokej verejnosti zrozumiteľným a atraktívnym spôsobom. V centrálnom priestore pri kaviarni Starbucks sa od 9:00 do 19:00 môžete tešiť na stánky, v ktorých nájdete:

- Originálne kozmetické taštičky Dorka Bags ušité z reklamných bannerov a plachiet Aupark Žilina, ktoré už doslúžili svojmu prvotnému účelu.

- Praktické tipy a ukážky ako si vyskladať udržateľný šatník od fashion koučky. Počas podujatia budete mať možnosť na FB stránke Aupark Žilina vyhrať aj osobnú konzultáciu a nákupy s fashion koučkou.

- Upcyklované módne doplnky od umelcov, ktorí vedia použitým materiálom vdýchnuť nový život a dať im druhú šancu.

- Vyrábajte si jednoducho doma prírodné hnojivo za pomoci netradičných domácich zvieratiek. Užitočné informácie o kompostovaní v domácnosti s vami bude zdieľať OZ Kompostujme, ktoré nám ukáže ako vzniká kompost vermikompostovaním (kompostovanie s dážďovkami.) 22. aj 23. septembra o 17:00 vás pozývame aj na workshop k tejto téme.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR AUPARK ŽILINA