Na Dni dreva v Kysuckom múzeu si budete môcť vyskúšať rôzne techniky spracovania dreva


Foto: Na Dni dreva v Kysuckom múzeu si budete môcť vyskúšať rôzne techniky spracovania dreva Foto: Kysucké múzeum v Čadci

Drevo je najdostupnejším a najrozšírenejším materiálom s ktorým sa stretávame v rôznych oblastiach ľudovej kultúry. Kysucké múzeum v rámci každoročného Dňa múzeí v prírode pripravilo na nedeľu 18. septembra 2022 v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke podujatie Deň dreva. 

„Na návštevníkov čaká program, ktorý ukáže mnohoraké využitie dreva v každodennom živote našich predkov. Každý si bude môcť vyskúšať rôzne techniky spracovania dreva ako napr. lúpanie kôry z dreva či pílenie ručnou pílou,“ uviedla hovorkyňa Kysuckého múzea Miroslava Jančulová.

V rámci Dňa dreva tento rok v skanzene prebehne Sympózium rezbárov, počas ktorého remeselníci ukážu svoje zručnosti a schopnosti. Deti si budú môcť zasúťažiť v hode klátikom, či vyplniť zaujímavý kvíz o ľudovej architektúre. Počas dňa nebude chýbať ani kultúrny program, v ktorom sa predstaví Ľudová hudba Tomčalovci zo Starej Bystrice. 

Program:

  • 10:00 – 15:00
    Prezentácia a práce s drevom
    Lúpanie kôry z dreva a pílenie dreva ručnou pílou
    Hod klátikom na terč
    Sympózium rezbárov                     
  • 13:00 – 15:30
     Folklórne vystúpenie na pódiu pri objekte Krčma z Korne


Miesto: -
Dátum: 18.09.2022 - 12:00    16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu