Držitelia vodičských preukazov sa počas Európskeho týždňa mobility zvezú v martinskej MHD zdarma


Foto: Držitelia vodičských preukazov sa počas Európskeho týždňa mobility zvezú v martinskej MHD zdarma Foto: Facebook/DPMM - Dopravný podnik mesta Martin

Držitelia vodičských preukazov a deti do 15 rokov môžu počas Európskeho týždňa mobility v Martine využiť benefit bezplatného cestovania v mestskej hromadnej doprave. Každoročná iniciatíva pre udržateľnú mestskú mobilitu bude prebiehať od 16. do 22. septembra. Výhodu cestovania zadarmo je však možné využiť iba v utorok 21. septembra a v stredu 22. septembra.

Aj týmto spôsobom by mesto chcelo podporiť význam mestskej hromadnej dopravy ako ideálneho druhu dopravy v mestskom priestore a podporiť zmenu správania v prospech aktívnej mobility v našom meste,“ uvádza mesto Martin, ktoré sa do kampane Európskej komisie zapojilo už po 13. krát.

Mesto poukazuje aj na ďalšie alternatívne druhy dopravy, ktorými sú bicykle a elektrické kolobežky medzinárodnej platformy BOLT. Tá poskytne svoje služby počas predmetného týždňa za znížené ceny.

Výchovné dopravné aktivity propagujúce udržateľnú mobilitu budú prezentovať mestskí policajti aj pre pre deti martinských základných škôl na Dopravnom ihrisku na Severe. „Okrem propagácie, bude pozornosť venovaná aj prieskumu o spôsobe využívania alternatívnych spôsobov dopravy u detí základných škôl v meste Martin. Dáta budú dôležitým prvkom pri plánovaní a doplnení chýbajúcej cykloinfraštruktúry,“ dopĺňa mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu