Slovákom volá anglicky hovoriaci hlas, ktorý sa vyhráža vydaním zatykača za spáchané trestné činy


Foto: Slovákom volá anglicky hovoriaci hlas, ktorý sa vyhráža vydaním zatykača za spáchané trestné činy Foto: Ilustračné

Vynaliezaví podvodníci prišli s novým spôsobom, ako vylákať peniaze od svojich obetí. Slovákom volá zo slovenského telefónneho čísla anglicky hovoriaci hlas, ktorý ich informuje o spáchaní viacerých trestných činov a následnom umiestnení do väzby. O novej taktike informovala Polícia Žilinského kraja v príspevku na sociálnej sieti.

Po zodvihnutí sa ozýva automat v anglickom jazyku, ktorý vám hovorí o spáchaní trestného činu v USA a vydanom zatykače na vašu osobu. Máte vraj stlačiť číslicu 1,“ objasňuje polícia, ktorá Slovákov vyzýva na ignoráciu takýchto telefonátov a na ich náhlásenie operátorovi či bezodkladné zablokovanie čísla.

Jednou z osôb, na ktoré podvodníci zaútočili bol aj Michal, ktorého svedectvo zverejnila polícia v príspevku. Podľa jeho slov prednahratý ženský hlas v telefóne povedal nasledovné: „There is a series of serious allegations against you with severe consequences. Press 1 to talk to a police officer. If you don’t, charges will be executed in 2 hours and you will be behind the bars.“.

Polícia zároveň zverejnila množstvo iných prípadov, ktoré hovoria o rovnakej metóde, pričom bolo zverejnených aj viac ako 10 telefónnych čísel, za ktoré sa podvodníci skrývajú. Pokiaľ vás postretne podobná situácia, buďte obozretní a nedajte sa rafinovanými klamármi zastrašiť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu