O post predsedníčky Žilinského kraja za Slovenské hnutie obrody zabojuje Katarína Boková


Foto: O post predsedníčky Žilinského kraja za Slovenské hnutie obrody zabojuje Katarína Boková Foto: Facebook/Katarína Boková

O post predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v jesenných komunálnych voľbách zabojuje Katarína Boková. Do volieb nastupuje ako stranícky kandidát Slovenského hnutia obrody (SHO). V stredu 7. septembra o tom informoval predseda SHO Róbert Švec.

Boková sa vo svojich príspevkoch na sociálnych sieťach vyjadruje k rôznym citlivým a kontroverzným témam. V minulosti kritizovala súčasnú vládu, prezidentku i členstvo Slovenska v NATO. V čase koronakrízy verejne bojkotovala opatrenia aj očkovanie, od februára 2022 sa kriticky vyjadrovala aj k pomoci utečencom z Ukrajiny.  

Záujem o post predsedu ŽSK prejavilo desať kandidátov. Politické strany, politické hnutia a ich koalície nominovali deväť kandidátov a jeden kandidát je nezávislý. Kandidatúru na šéfa ŽSK doposiaľ ohlásili terajšia predsedníčka Erika Jurinová, podpredseda ŽSK Igor Janckulík, bývalý žilinský primátor Igor Choma, Peter Slyško, František Drozd, Miroslav Urban a Andrea Starinská.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu