Dvaja muži platili nájdenou platobnou kartou za nákupy, polícia ich vypátrala a obvinila


Foto: Dvaja muži platili nájdenou platobnou kartou za nákupy, polícia ich vypátrala a obvinila Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Ružomberská polícia stotožnila mužov, ktorí mali neoprávnene použiť platobnú kartu na drobné platby. Začiatkom júna tohto roka mal 38-ročný muž v ranných hodinách v meste Ružomberok nájsť platobnú kartu.

V ten istý deň mal platobnou kartou vykonať tri drobné platby v celkovej výške 27,12 eur. Následne platobnú kartu poskytol 24-ročnému Matúšovi, ktorý mal vykonať päť drobných platieb v celkovej výške 46,65 eur. 

„Vyšetrovateľ Policajného zboru mužov obvinil z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.  Obvinení muži sú stíhaní na slobode,“ informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v príspevku na sociálnej sieti. 


Polícia preto radí dodržiavať základné pravidlá bezpečného používania platobných kariet. Za žiadnych okolností nepíšte PIN kód na kartu, nenoste ho pri karte a rovnako si strážte súkromie aj pri výbere hotovosti z bankomatu. 

Ak zistíte jej stratu alebo odcudzenie, okamžite to nahláste finančnej inštitúcii, ktorá kartu vydala, z dôvodu jej zablokovania. V prípade krádeže nahláste túto skutočnosť aj polícii.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu