Minister školstva Branislav Gröhling: V novom školskom roku budú školy fungovať ako pred pandémiou


Foto: Minister školstva Branislav Gröhling: V novom školskom roku budú školy fungovať ako pred pandémiou Foto: Facebook/Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny

V pondelok 5. septembra sa po dvoch mesiacoch opäť otvorili brány základných a stredných škôl. Nový školský rok by mal byť už bez zásadných covidových obmedzení. Informoval o tom minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling v príspevku na sociálnej sieti. 

Prichádzali návrhy, aby v januári bolo dištančné vzdelávanie, aby deti nechodili do školy. Ak sme však za ostatné obdobie nechali deti tak dlho na dištančnom vzdelávaní, teraz by sme mali investovať do toho, aby sa tak nestalo,“ vyhlásil minister školstva. 

V novom školskom roku budú školy fungovať ako v čase pred pandémiou. Do lavíc žiaci zasadnú bez nutnosti nosenia rúšok, izolácia bude povinná len pre osoby pozitívne na ochorenie COVID-19.

Riaditeľ školy v prípade zlej pandemickej situácie bude mať možnosť zatvoriť triedu na päť dní či vyhlásiť chrípkové prázdniny. Pokračovať bude aj možnosť ospravedlnenia žiaka na päť dní. Odbremenia sa aj školy, ktoré už nebudú musieť vypĺňať covidový formulár. 


„Budeme stále fungovať ako v bežnom živote. Momentálne nemáme žiadne vyhlášky v rámci Úradu verejného zdravotníctva SR, takže môžeme cestovať, chodiť na všetky aktivity, nebudú sa deliť skupiny, vyučovanie sa bude realizovať normálne,“ priblížil šéf rezortu školstva.

Podľa jeho slov sa na COVID-19 budeme pozerať ako na bežné ochorenie. Branislav Gröhling podal v pondelok 5. septembra demisiu, meno nového ministra školstva zatiaľ ešte nie je známe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu