Od 5. septembra sa bude opäť meniť cestovný poriadok ZSSK, dôvodom je rekonštrukcia železničného uzla Žilina


Foto: Od 5. septembra sa bude opäť meniť cestovný poriadok ZSSK, dôvodom je rekonštrukcia železničného uzla Žilina Foto: ilustračné

Od pondelka 5. septembra 2022 čaká diaľkovú vnútroštátnu, medzištátnu, ale aj regionálnu vlakovú dopravu Železničnej spoločnosti Slovensko niekoľko zmien. 

Z dôvodu pokračujúcej rekonštrukcie uzla Žilina a výluky Čadca – Čadca štátna hranica dôjde k zmene časových polôh pri niektorých diaľkových medzištátnych vlakoch. 

Odchod medzištátneho expresu premávajúceho na trase Žilina – Praha bude posunutý o v skoršej časovej polohe o 7 až12 minút. V úseku Čadca – Návsí bude vlak nahradený Náhradnou autobusovou dopravou. Obmedzenie potrvá do 25. októbra 2022.

V regionálnej železničnej doprave smerujúcej do poľského Zwardoňa dochádza taktiež vo vedení vlakov z dôvodu výluky v stanici Zwardoň k zmenám.


Vlaky premávajúce na úseku Žilina – Čadca – Zwardoň a späť budú mať v období od 5. septembra do 16. septembra 2022 skrátenú trasu len po zastávku Skalité-Serafínov bez zachádzania vlakov do stanice Zwardoň.

K zmene časových polôh pri niektorých vlakových spojeniach dôjde aj v Žilinskom, Banskobystrickom a Nitrianskom samosprávnom kraji. Podrobný prehľad zmien cestovného poriadku nájdete na tomto odkaze.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu