Vianočné trhy v Žiline končia pred Štedrým dňom kvôli občanom i stánkarom, tí chcú stráviť sviatky s rodinou


Foto: Vianočné trhy v Žiline končia pred Štedrým dňom kvôli občanom i stánkarom, tí chcú stráviť sviatky s rodinou Foto: Ilustračné

Vianočnú náladu v Žiline odštartujú trhy na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku 23. novembra a potrvajú mesiac, teda do 23. decembra. Aj napriek tomu, že vymedzený termín bol zavedený už v roku 2018, časť verejnosti má s ukončením trhov deň pred Štedrým dňom naďalej problém, ako uviedli na sociálnej sieti. Odôvodnenie dátumu organizácie trhov nám poskytol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Termín vyšiel z podnetov občanov, ako aj podnikateľov, ktorí prevádzkovali stánky. Požadovali, aby sme prispôsobili predaj na trhoch tak, ako ho majú iné krajské mestá, teda o týždeň skôr,“ uviedol Miškovčík, podľa ktorého stánkari nesúhlasili s účasťou na trhoch po stanovenom dátume.

Predajcovia nemali záujem o predaj medzi sviatkami z dôvodu, že trávili sviatky v kruhu rodiny a tiež pre to, že medzi sviatkami bol veľmi slabý záujem o ich služby zo strany verejnosti,“ doplnil Miškovčík. Počas zimných dní sa tak verejnosť bude môcť stretávať v okolitých prevádzkach alebo si užívať sviatočné obdobie v spoločnosti svojich blízkych.

Na mesto sme sa obrátili aj s otázkami týkajúcimi sa plánov na Silvestra, tie sú podľa hovorcu nateraz otázne. „Samosprávy na Slovensku idú do veľmi ťažkého obdobia a finančné zdroje sa dnes alokujú prevažne na energie, aby sa zabezpečil chod sociálnych, školských zariadení a zabezpečenia služieb pre obyvateľov mesta,“ vysvetľuje Miškovčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu