V poradí šiestym kandidátom na primátora Žiliny je súčasný poslanec Patrik Groma


Foto: V poradí šiestym kandidátom na primátora Žiliny je súčasný poslanec Patrik Groma Foto: Facebook/Patrik Groma

O post primátora Žilina zabojujú v jesenných komunálnych voľbách už šiesti kandidáti. Ďalším bude súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Patrik Groma, ktorý dnes (30. 8.) oficiálne oznámil svoju kandidatúru.

„Po veľmi dôkladnom uvážení budem kandidovať na post primátora. K rozhodnutiu prispela najmä skutočnosť, že za posledné štyri roky sa Žilina stala mestom premárnených príležitostí. Súčasné vedenie žilo len z projektov svojich predchodcov, zásadné problémy mesta – parkovanie, doprava, znečistenie mesta, letná a zimná údržba, hádky v zastupiteľstve – nevyriešilo,“ vyjadril sa Patrik Groma.

Kandidovať sa rozhodol ako nestraník na kandidátke koaličných strán, u ktorých predpokladá, že budú súčasťou novej vládnej koalície. Svoj program predstaví až po zapísaní do zoznamu zaregistrovaných kandidátov.

Prioritou v prípade úspechu bude podľa aktuálnych informácií rozloženie politickej moci naprieč politickým spektrom v mestskom zastupiteľstve. Groma tiež prezradil, že program bude veľmi nadčasový a Žilinčanov určite zaujme.


Kandidatúru Patrika Gromu na post žilinského primátora podporuje Kresťanskodemokratické hnutie aj strana HLAS - sociálna demokracia. Svoju podporu zakladajú na jeho skúsenostiach vo vedúcich pozíciách či schopnostiach potrebných pre dynamický rozvoj, ktorý mesto Žilina údajne potrebuje.

„Činnosť, ktorú doteraz Patrik Groma vykonáva pre mesto dobrovoľne, je jasným svedectvom, že je srdcom Žilinčan a chce naplno využiť potenciál, ktorý naše krajské mesto má. Počas svojho funkčného pôsobenia v meste Žilina pripravil mnoho kvalitných projektov z eurofondov, na ktorých už mesto profituje,“ uviedol Ľubomír Sečkár, okresný predseda HLAS - sociálna demokracia v Žiline.

Momentálne sa okrem Gromu o pozíciu primátora Žiliny uchádzajú kandidáti Peter Cibulka, Peter Fiabáne, Ján Rzeszoto, Pavol Slota a Štefan Zelník.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu