Žilinskí policajti zadržali opitého výpravcu vlakov, v službe nafúkal 1,44 promile


Foto: Žilinskí policajti zadržali opitého výpravcu vlakov, v službe nafúkal 1,44 promile Foto: KR PZ Žilina

Polícia sa v Žilinskom kraji nezameriava len na kontrolu triezvosti vodičov, ktorí sú súčasťou cestnej premávky. Železniční policajti taktiež monitorujú dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok u pracovníkov železničných spoločností.

V sobotu 27. augusta v nočných hodinách navštívili železniční policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline stanicu v Žilinskom okrese. Jedným z prítomných zamestnancov bol aj službukonajúci výpravca vlakov, ktorý pri dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu nafúkal až 1,44 promile (0,69 mg/l).

„Výpravcovi vlakov bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru 25 ročného muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v príspevku na sociálnej sieti.

Kontroly pracovníkov železníc polícia vykonáva najmä s cieľom zvýšenia bezpečnosti osôb využívajúcich vlakovú dopravu, ako aj samotných zamestnancov týchto spoločností. Požívanie alkoholu či iných omamných a návykových látok počas služby na železnici môže ohroziť životy, zdravie aj majetok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu