Organizátori Rally Radosti na námestiach vyzbierali takmer 36-tisíc eur pre choré deti, zbierka stále trvá


Foto: Organizátori Rally Radosti na námestiach vyzbierali takmer 36-tisíc eur pre choré deti, zbierka stále trvá

Superšportové vozidlá, ktoré obišli Slovensko na tohtoročnej akcii Rally Radosti, sú už naspäť vo svojich garážach. Šanca pomôcť deťom s kardiovaskulárnymi ochoreniami však stále trvá. Organizátori charitatívneho podujatia v príspevku na sociálnej sieti zverejnili sumu, ktorú sa podarilo vyzbierať priamo na námestiach, a zároveň ľuďom ponúkli ďalšiu možnosť prispieť na dobrú vec.

Počas uplynulého víkendu prešlo cez šesť slovenských miest 35 športových automobilov, ktoré si prišli obzrieť stovky ľudí. Na Hlinkovom námestí v Žiline sa kolóna vozidiel zastavila v sobotu 27. augusta popoludní. Charitatívny rozmer akcie, ktorá sa konala už po štvrtý rok, spočíva v osvete o určitej diagnóze a prebiehajúcej zbierke na pomoc deťom trpiacim týmto ochorením.


Rally Radosti mala premiéru v roku 2019, kedy sa organizátorom podarilo vyzbierať 5-tisíc eur pre malých onkologických pacientov. V nasledujúcom roku sa táto suma znásobila a 32-tisíc eur putovalo k deťom s neurologickými diagnózami. V roku 2021 zas dostali nefrologické oddelenia nemocníc vďaka Rally Radosti približne 40-tisíc eur.


Ľudia môžu zakaždým prispieť viacerými spôsobmi. Priamo na námestiach sa medzi automobilmi nachádzali kasičky, do ktorých bolo možné vhodiť peniaze. Organizátori zároveň zriadili transparentný účet, ako aj SMS zbierku, ktorá potrvá ešte mesiac.

V priebehu troch dní sa na námestiach podarilo vyzbierať takmer 36-tisíc eur, ktoré pomôžu deťom so srdcovo-cievnymi problémami. Oproti predošlému roku je táto suma vyššia o viac než 15-tisíc eur. Verejnosť môže aj naďalej prispievať na transparentný účet, alebo SMS-kou v tvare „DMS RR22“ na číslo 877 v sume 2 eurá. Zbierka bude ukončená 30. septembra tohto roku.

„Nekonečné ďakujem všetkým, ktorí ste súčasťou tohto veľkolepého úspechu! Poďme spolu prekonať hranicu 50-tisíc eur!“ vyzývajú organizátori podujatia Rally Radosti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu