FOTO: Oravská cyklotrasa, ktorá začína priamo pod hradom, ponúka nezabudnuteľné výhľady na doliny a hory


FOTO: Oravská cyklotrasa, ktorá začína priamo pod hradom, ponúka nezabudnuteľné výhľady na doliny a hory
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Žilinský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti opäť prináša tip na víkendový cyklistický výlet. Tentokrát nadšencov cyklistiky pozýva do čarovného regiónu Orava, ktorému dominuje impozantný Oravský hrad.

Odporúčaná trasa začína priamo v obci Oravský Podzámok, výlet je preto možné spojiť aj s nezabudnuteľnou návštevou hradu, v ktorého areáli boli natočené aj čarovné rozprávky ako Sokoliar Tomáš, Kráľ drozdia brada či Princezná a žobrák.

„Obľúbené sú jeho nočné strašidelné prehliadky, vrátane pestrých divadelných predstavení. Navštíviť ho môžete cez leto každý deň od pondelka do nedele,“ radí turistom Žilinský samosprávny kraj.


Cyklotrasa vedie Oravským Podzámkom až po odbočku na lavicu, kde pokračuje južne po asfaltovej ceste do obce Pribiš. Za ňou nasleduje stúpanie do lokality Paseka a poľné cesty vedúce cez Tri sosny a Košárec. Trasa končí v obci Malatiná na križovatke s Vrchárskou cyklomagistrálou.

Počas výletu sa cyklistom naskytnú krásne výhľady na lúky, doliny aj hory. Celá trasa má dĺžku 13,7 kilometrov a je vhodná najmä pre horské bicykle. Na Oravu premávajú trikrát denne cyklobusy Žilinského kraja.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu