Poslanec OĽaNO Richard Vašečka, ktorý pracoval ako učiteľ náboženstva v Žiline, by mal byť nový minister školstva


Foto: Poslanec OĽaNO Richard Vašečka, ktorý pracoval ako učiteľ náboženstva v Žiline, by mal byť nový minister školstva

V rámci svojej požiadavky, ktorú vyhlásil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), sa začína hovoriť o nástupcoch súčasných ministrov koaličnej strany Sloboda a Solidarita.

Richard Sulík totiž vyhlásil, že pokiaľ Igor Matovič (OĽaNO) neodstúpi z postu ministra financií, vo vláde skončia štyria ministri zo SaS – Igor Korčok z postu ministra zahraničných vecí, Branislav Gröhling z postu ministra školstva, Richard Sulík z postu ministra hospodárstva a Mária Kolíková z pozície ministerky spravodlivosti.

Medzi prvými menami, ktoré by mali nahradiť súčasných ministrov, sa objavil Richard Vašečka z OĽaNO na post ministra školstva. Informujú o tom viaceré médiá, vrátane Aktuality.sk.

Richard Vašečka je zároveň aj členom Kresťanskej únie, ktorého Matovič dostal do politiky ešte v roku 2012. Ako píšu aj Aktuality.sk, Vašečka zastáva post šéfa školského výboru a podľa ich zdroja sa už stretol aj s Gröhlingom, aby sa oboznámil so situáciou na ministerstve.

Kto je Richard Vašečka?
Poslanec OĽaNO v minulosti aj pracoval v Žiline ako učiteľ katolíckeho náboženstva na Gymnáziu sv. Františka z Assisi. Aktuálne žije vo Svederníku, okres Žilina. V súčasnosti zastáva už tretie volebné obdobie post poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. Vo svojej predvolebnej kampani hlásal, že jeho hlavným dôvodom kandidatúry je odvážne a nahlas zastávať a podporovať manželstvo muža a ženy.


Vašečka sa verejne prezentuje ako veľmi silný konzervatívec. Jeho prehlásenia sa mnohokrát objavovali aj na satirickej stránke Zomri. Medzi najznámejšie patria aj rady týkajúce sa manželstva. 

„Úmyselná ejakulácia mimo pošvy je neprirodzená a traumatizujúca. A nemýľme sa, byť prirodzeným pri sexe nie je módny trend (ako biopotraviny či odmietanie kožuchov), ale Boží zákon,“ uvádza Vašečka čitateľom na stránke zastolom.sk. 

Známy je aj jeho boj proti potratom. „Ako poslanec som vždy hlasoval za ochranu života a rodiny. Aj mojim hlasom Národná rada zakotvila v Ústave manželstvo muža a ženy. Aj mojím hlasom odmietla Istanbulský dohovor. Hlasoval som za každý zákon zlepšujúci ochranu nenarodených detí, bez ohľadu na to, kto ho predkladal,“ uviedol v rozhovore pre denník Postoj.

Vo svojej politike je proti registrovaným partnerstvám, adopciám detí pármi rovnakého pohlavia, uvoľňovaniu protidrogovej politiky, rušeniu sociálnych opatrení a aj proti tolerovaniu nelegálnej migrácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu