V Kunerade bude aj tento rok stretnutie s majiteľmi zámku v rámci osláv SNP


Foto: V Kunerade bude aj tento rok stretnutie s majiteľmi zámku v rámci osláv SNP

Každoročne na zámockej lúke v Kunerade organizuje občianske združenie AKURAD oslavy SNP. Prostredníctvom nich sa posledné dva roky počas osláv otvoril zámok aj pre verejnosť.

Tento rok je na zámku rušno – robia sa práce na streche, pohyb medzi poschodiami je možný iba po rebríku alebo lešení, všade sú elektrické káble, trčiace trámy a iné nástrahy, pred zámkom číha žeriav a v zámku zase jama pre budúce schodisko a výťahovú šachtu.

To všetko sú dôvody, prečo nie je možné premeniť v krátkom čase stavenisko na prehliadkovú trasu, ktorá by bola nielen bezpečná, ale aj zaujímavá,“ uvádzajú organizátori na sociálnej sieti v príspevku.

Preto bude prehliadka interiéru tento rok vynechaná. „O novinky zo zámku však neprídete! O 15:30 a o 17:00 Vás budeme čakať pri zámku, aby sme Vám porozprávali o zaujímavostiach (nielen) z posledného roka opráv, no a radi zodpovieme aj na všetky Vaše otázky. Tešíme sa na stretnutie už túto sobotu 27.8. o 15:30 alebo 17:00 pri bráne Zámku Kunerad,“ dodávajú na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu