Poľovnícka nedeľa vo Vychylovke návštevníkom priblíži tradície s prejavom lásky k zveri a k prírode


Foto: Poľovnícka nedeľa vo Vychylovke návštevníkom priblíži tradície s prejavom lásky k zveri a k prírode Foto: Kysucké múzeum

Počas prvej septembrovej nedele (4. septembra) sa budú v Múzeu kysuckej dediny vo Vychlovke niesť zvuky loveckej hudby Trubačov OMS z Přerova. Pre poľovníckych i nepoľovníckych návštevníkov má Poľovnícka nedeľa v skanzene pripravený pestrý program. 

Poľovnícke tradície sú bohatým prameňom ľudskej kultúry, ktorých dodržiavaním prejavujeme úctu, lásku k zveri a k prírode,“ uviedla hovorkyňa Kysuckého múzea Miroslava Jančulová. Podujatie vzniklo v spolupráci Kysuckého múzea, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Poľovníckeho združenia Starý diel - Vychylovka a Obvodnej poľovníckej komory Čadca. 

Počas prezentácie poľovníctva budete môcť zacítiť vône z poľovníckej kuchyne, no vašu pozornosť upútajú aj trofeje a preparáty zvierat, predajné stánky s poľovníckou tematikou, umeleckými výrobkami či remeselníci. „Svoju mušku si návštevníci budú môcť preveriť v streľbe zo vzduchovky, pripravené sú aj ukážky vábenia a zvukových prejavov zveri,“ doplnila Jančulová.


V programe si na svoje prídu aj tí najmenší. Organizátori si pre nich pripravili edukatívny workshop, počas ktorého si deti môžu overiť svoje súčasné poznatky o lese, ale aj precvičiť si prostredníctvom hier svoju šikovnosť. 

Program:

11.00 - 16.00 hod.Prezentácia poľovníkov

Poľovnícke špeciality

Výstava poľovníckych trofejí

Lesná pedagogika a workshop pre deti

Aktivity so živými sovičkami

Ukážky vábenia zvery poľovníckymi vábničkami

Prezentácia remeselníkov
13.00 hod.Svätá omša
13.00 - 15.00 hod.Ukážky loveckej hudby v podaní súboru Trubačov OMS Přerov

Miesto: Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke
Dátum: 04.09.2022 - 11:00    16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu