Na bráne vám už nenavaria, známa žilinská reštaurácia a vináreň o tri dni ukončí svoju činnosť


Foto: Na bráne vám už nenavaria, známa žilinská reštaurácia a vináreň o tri dni ukončí svoju činnosť Foto: Facebook/Reštaurácia a vináreň Na bráne

Žilinčania sa Na bráne od nadchádzajúceho víkendu nenajedia, ani si nepochutnajú na dobrom víne. Jedna z najstarších reštaurácií situovaná priamo v centre Žiliny už čoskoro ukončí svoju činnosť. Smutnú správu oznámili majitelia obľúbeného stravovacieho zariadenia v príspevku na sociálnej sieti.

Reštaurácia a vináreň Na bráne sa dlhé roky vyznačovala domácou kuchyňou za prijateľné ceny. Na tradičných pokrmoch a nápojoch si mohli zákazníci pochutnať v príjemnom prostredí interiéru, alebo na čiastočne skrytej terase. Oznámenie o jej zatvorení vyvolalo smutné reakcie pravidelných hostí a zamestnancov, ktorým toto miesto prirástlo k srdcu.

„Bolo to miesto, kde sme ako mladí vždy mali bod stretnutia, keďže sme nemali mobily. Moje prvé pracovné miesto, ktoré bolo naplnené rodinnou atmosférou. Pani vedúca ma prijala s otvoreným náručím a jej synovia tiež. Milovala som naše sanitárne soboty, vyleštiť každý roh a potom skvelá odmena, spoločný obed alebo výlet. Na Vianoce možnosť zakúpenia potravín za obchodné ceny, žiadne narodeniny neboli zabudnuté, zmeškaný posledný spoj nahradilo auto vedúceho,“ spomína bývalá zamestnankyňa reštaurácie.

Zákazníci aj pracovníci pod príspevkom popisujú úžasnú atmosféru a zážitky, na ktoré nikdy nezabudnú. Brána reštaurácie sa pre obyvateľov a návštevníkov Žiliny otvorí v ranných hodinách ešte tri krát, v piatok 26. augusta však svoju činnosť ukončí. Tento krok majiteľov naznačovalo už rozpredávanie vybavenia reštaurácie, ktoré začalo skôr v tomto mesiaci.

„Ďakujeme cteným zákazníkom za dlhoročnú priazeň a návštevnosť Brány. S úctou a uznaním ich kvalitnej práce, ďakujeme všetkým zamestnancom počas niekoľkých desaťročí, prevádzkarkám, kuchárkam a kuchárom, servírkam a čašníkom, ľuďom vo výčape, skladníčkam a skladníkom, pomocným silám, upratovačkám a v dávnej dobe aj kuričom. Rovnako ďakujeme za pomoc, pochopenie a trpezlivosť vlastným rodinám,“ vyjadrila svoju vďaku rodina Paučinová, majitelia reštaurácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu