Ďalšia krádež bicykla z nosiča na aute, tentokrát v Strečne: Poškodenému vznikla škoda viac ako 3-tisíc eur


Foto: Ďalšia krádež bicykla z nosiča na aute, tentokrát v Strečne: Poškodenému vznikla škoda viac ako 3-tisíc eur

Neznámy páchateľ v kastrálnom území obce Strečno odcudzil bicykel, ktorý bol upevnený na nosiči na motorovom vozidle. Ide už o druhý prípad krádeže bicykla z nosiča za posledné obdobie. Naposledy bola nahlásená krádež v Terchovej, kde ukradli dva bicykle v hodnote 10-tisíc eur.

Bicykel značky Scott Genius 920, modro-šedej farby, bol upevnený v strešnom nosiči na bicykle osobného motorového vozidla. Poškodenému vznikla predbežná škoda vo výške 3 150 eur. 

„Podobné prípady sa v krátkom čase v služobnom obvode Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline udiali opakovane, a preto polícia prosí občanov, aby v prípade akýchkoľvek informácii, ktoré by mohli pomôcť opri objasňovaní týchto skutkov, kontaktovali linku 158 alebo najbližší útvar Policajného zboru,“ dodáva polícia vo svojom vyhlásení.



Polícia ďalej odporúča občanom, ako ochrániť svoj majetok počas turistiky:

  • nenechávať bicykle na nosičoch bez dozoru,
  • ak nie je možné ich sňať, treba vyhľadať strážené parkovisko alebo parkovanie v nejakom monitorovanom objekte,
  • ak nie je iná možnosť, uzamknúť bicykle na nosiči ďalším zámkom vzájomne o seba alebo o nejakú pevnú súčasť ich vozidla,
  • je vhodné, aby mali svoje bicykle detailne nafotené z dôvodu možnej identifikácie v prípade ich odcudzenia,
  • nahlásiť každý podozrivý predaj zjavne hodnotného bicykla niekde na ulici alebo rôznych internetových stránkach za neúmerne nízku cenu a bez dokladov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu