Podujatie Staroslovanská Divinka priblíži históriu význameného hradiska v okolí Žiliny už po ôsmykrát


Foto: Podujatie Staroslovanská Divinka priblíži históriu význameného hradiska v okolí Žiliny už po ôsmykrát Foto: www.divinka-lalinok.sk

Obec Divinka v spolupráci s Považským múzeom v Žiline pozýva na 8. ročník podujatia s názvom Staroslovanská Divinka, ktorý priblíži históriu významného hradiska neďaleko Žiliny. Konať sa bude 28. augusta 2022 v areáli kaštieľa v Divinke. 

Chýbať nebude tradičný jarmok remesiel, atrakcie pre deti a večer sa bude páliť aj vatra. O kultúrny program sa postará ľudová hudba Capkovci zo Skalitého, heligonkárka Vlasta Mudríková a spevák Peter Stašák. 

V rámci Staroslovanskej Divinky sa uskutočnia aj rôzne sprievodné podujatia, ako etnografická výstava v kaštieli či výstup na Veľký vrch spojený s prednáškou archeológov. 

V závere akcie bude slávnostne pasovaný „Rytier Diviniek“. O tento titul budú môcť v desiatich športových disciplínach súťažiť seniori, muži, ženy i deti. Tí, ktorým šport až tak nevonia, sa môžu zapojiť do súťaže vo varení gulášu, ktorá začne o 9:30. 



 

Miesto: Kaštieľ Divinka
Dátum: 28.08.2022 - 09:00    22:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu