V meste Trstená zasadal krízový štáb, samospráva vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity


Foto: V meste Trstená zasadal krízový štáb, samospráva vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity Foto: Facebook/Mesto Trstená

Mesto Trstená v okrese Tvrdošín vyhlásilo dnes 21. augusta 2022 tretí stupeň povodňovej aktivity. Informovalo o tom na sociálnej sieti po zasadaní krízového štábu. K vyhláseniu došlo od 17:00 hod. na vodnom toku Vlčí potok na sídlisku Západ, ktorý sa v dôsledku silného dažďa vybrežil.

„Boli zahájené záchranné práce v súčinnosti s ostatnými záchrannými zložkami. Nakoľko predpoveď počasia nie je priaznivá, vyzývame obyvateľov najmä v okolí vodných tokov o zabezpečenie majetku a domov pred prípadnou povodňou,“ spresňuje samospráva.

Vodné toky v meste budú počas celej noci monitorované. Slovenský hydrometeorologický ústav predĺžil meteorologické výstrahy pre Oravu až do pondelka 22. augusta - 21:00 hod. 

V okresoch Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín je malá pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 - 30 mm / 30 minút, s nárazmi vetra 18 - 23 m/s (65 - 85 km/h) a s krúpami. Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu