Niektorí vodiči neregistrujú značenie o uzatvorení Ľavobrežnej ulice, spôsobujú tým kolóny


Foto: Niektorí vodiči neregistrujú značenie o uzatvorení Ľavobrežnej ulice, spôsobujú tým kolóny

Od dnešného rána je uzatvorený jeden jazdný smer na Ľavobrežnej ulici v Žiline, ktorá tvorí časť frekventovaného mestského okruhu. Dôvodom dopravných obmedzení na komunikácii prvej triedy I/60 je montáž zvodidiel a portálových značiek v súvislosti s novou cestou a mostom, ktorý povedie do centra mesta.

Aktuálne je uzatvorený jazdný pruh smerujúci z Martina do Bratislavy. Práce na ceste by mali podľa Policajného zboru Slovenskej republiky trvať do 17:00 hod. V nedeľu 21. augusta sa však uzávera presunie do druhého jazdného pruhu, teda v smere z Bratislavy, prípadne Čadce, do Martina. Dopravné obmedzenia zajtra taktiež potrvajú od 7:00 hod. ráno do 17:00 hod. popoludní.

Niektorí vodiči neregistrujú dočasné dopravné značenie, ktoré upozorňuje na obmedzenie v premávke. Svojim konaním spôsobujú zdržanie na uliciach Košická a Na Horevaží. Aktuálne sa kolóna tvorí najmä na úseku od križovatky na Košickej ulici až po cestu II/583 vedúcu do Tepličky nad Váhom, kde sa vozidlá otáčajú a smerujú ďalej na Nemocničnú ulicu.

Kolóny sa zatiaľ tvoria iba miestami, pri väčšej premávke však môžu spôsobiť dlhé zdržanie vo viacerých častiach mesta. Najkritickejšia bude pravdepodobne nedeľňajšie popoludnie, kedy sa obvykle premávka zhusťuje.

Polícia SR týmto žiada účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť v tomto úseku, trpezlivosť, ohľaduplnosť  a dôsledné rešpektovanie dočasného dopravného značenia,“ uviedol Policajný zbor Slovenskej republiky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu