Niektoré časti detského ihriska v parku na Bôriku sú výrazne poškodené a nebezpečné pre deti


Foto: Niektoré časti detského ihriska v parku na Bôriku sú výrazne poškodené a nebezpečné pre deti Foto: Facebook/Veronika Mačugová Orieščiková

Park Ľudovíta Štúra v žilinskej mestskej časti Bôrik je obľúbenou oddychovou lokalitou pre všetky generácie. Okrem chodníkov v tieni stromov a trávnatých plôch sa tu nachádzajú aj športové areály a detské ihrisko s netradičnými hracími prvkami.

Niektoré časti detského ihriska v bôrickom parku sú však v havarijnom stave. Dnes na to opäť upozornila znepokojená obyvateľka mesta v príspevku na sociálnej sieti. Najväčšmi poškodený má byť prvok tvorený žltými plošinami, ktoré sú pospájané lanami a slúžia na preskakovanie či preliezanie z jednej na druhú.

Viaceré laná sú však potrhané a plošiny ležia na zemi. Deti preto nemôžu tento hrací prvok bezpečne využívať. Podľa fotografií, ktoré zdieľala autorka príspevku, sú čiastočne natrhnuté aj laná držiace visiaci mostík na kombinovanej zostave so šmykľavkou.

„Keď budete náhodou s deckami na ihrisku v parku na Bôriku, tak dávajte pozor. Tá skákacia sranda je už úplne KO a aj na šmykľavke to vyzerá tak, že to každú chvíľu spadne. Je to nahlásené už hádam všade, tak to možno jedného dňa aj kompetentní opravia,“ uviedla autorka príspevku.

Žilinčania sa taktiež sťažujú na podobne zlý technický stav detského ihriska na ulici Limbová na sídlisku Solinky. Vedenie mesta sme preto oslovili s otázkou, či budú detské ihriská opravené. Nové informácie prinesieme v ďalšom článku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu