VIDEO: V Malej Fatre kvôli teplu, námahe a dehydratácii skolaboval mladý muž, odviezol ho vrtuľník


Foto: VIDEO: V Malej Fatre kvôli teplu, námahe a dehydratácii skolaboval mladý muž, odviezol ho vrtuľník Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Napriek tomu, že si mnohí horúce letné počasie užívajú, netreba zabúdať, že vysoké teploty v kombinácii s nedostatočným príjmom tekutín môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. Vysoko v horách, kde sa nenachádzajú stromy poskytujúce tieň, sa riziko prehriatia organizmu, úpalu či celkového kolapsu výrazne zvyšuje.

Počas včerajšieho dňa zasahovali záchranári a zdravotníci pri niekoľkých takýchto prípadoch. Jedným z nich bol aj 22-ročný muž, ktorý skolaboval počas túry na Malý Kriváň, druhý najvyšší vrch pohoria Malá Fatra. Informovala o tom vrtuľníková záchranná služba Air - Transport Europe v príspevku na sociálnej sieti, kde zároveň zdieľala video zachytávajúce záchrannú akciu.

Posádka leteckej záchrannej služby z Banskej Bystrice priletela do Žilinského kraja v stredu 17. augusta. Mladý turista podľa záchranárov skolaboval kvôli vysokým teplotám, dehydratácii a celkovej vyčerpanosti spôsobenej horúčavou, pohybom a náročnou túrou.

„Mladý muž bol po poskytnutí liečby a evakuácie palubným navijakom prevezený na urgentný príjem Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici,“ uviedla spoločnosť Air - Transport Europe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu