Týždeň kultúry v Rezorte Valachy vo Veľkých Karloviciach: Jedinečný festival pod šapitó v Beskydách


Foto: Týždeň kultúry v Rezorte Valachy vo Veľkých Karloviciach: Jedinečný festival pod šapitó v Beskydách
Galéria: 9 fotiek

Šapitó v malebnom údolí Beskýd, kúzelná atmosféra augustových večerov a skvelé predstavenia, ktoré vás nadchnú. Taký bude Týždeň kultúry vo Valašsku od štvrtka 18. do stredy 24. augusta v Rezorte Valachy vo Veľkých Karloviciach. Urobte si prázdninový výlet: je to len 5 kilometrov za českou hranicou.

Tradičný kultúrny festival behom 7 dní ponúkne celkom 9 divadelných predstavení – opäť príde Jaroslav Dušek so svojimi Dohodami, tiež Simona Stašová s Ladislavom Frejom, Václav Vydra alebo Rudolf Hrušínský a budú aj dve rozorávky pre detiObjednajte si vstupenku včas, prvé dva predstavenia sú takmer vypredané!

TIP! Na predstavenie „1+1=3“ v nedeľu 21. augusta môžete využiť akciu „1+1 na vstupenky“.

Predstavenia sa konajú v netradičnom prostredí – v cirkusovom šapitó, u ktorého vyrastie aj gastro zóna s ponukou rýchleho občerstvenia na čele s burgrami, grilovanými špecialitami či čerstvými frgálmi a ďalšími zákuskami. Barmani budú miešať osviežujúce drinky a môžete sa tešiť aj na živú muziku.

Odporúčame zdržať sa aj cez noc. Pri ubytovaní v Spa hoteli Lanterna, ktorý je na kopci len kúsok od šapitó, dostanete behom festivalu jednu voľnú vstupenku na izbu a noc. Užijete si tak nielen kultúru, ale aj relaxáciu v hotelovom spa, kde majú hostia voľný vstup. Ubytovanie zahrňuje aj raňajky a večeru. Viac tu.

Alebo si cestu naplánujte ako celodenný výlet a pred predstavením si užijete prechádzku prírodou alebo odpočinok v tunajšom relaxačnom centre Wellness Horal.

Na čo sa môžete počas Týždňa kultúry tešiť?

  • 18. 8. – Divadlo Bez zábradlí: Blbec k večeři (V. Vydra, R. Hrušínský, J. Carda) – POSLEDNÉ LÍSTKY
  • 19. 8. – Agentura Harlekýn: Na zlatém jezeře (S. Stašová, L. Frej) – POSLEDNÉ LÍSTKY
  • 20. 8. – Divadlo NAVĚTVI: Kouzla skřítků PRE DETI
  • 20. 8. – Pantheon production: Benátky pod sněhem (M. Nosek, K. Janáčková)
  • 21. 8. – Loutkové divadlo Ostrava: Hrnečku, vař! PRE DETI
  • 21. 8. – Malé Divadlo Komedie: 1 + 1 = 3 AKCE NA VSTUPENKY „1+1 ZADARMO“
  • 22. 8. – Jaroslav Dušek: Čtyři dohody
  • 23. 8. – Jaroslav Dušek: Pátá dohoda
  • 24. 8. – Jaroslav Dušek: Čtyři dohody

Viac informácií a on-line predaj vstupeniek.

Naše tipy z programu:

Sobota 20. augusta / Benátky pod snehom (Pantheon production)

Dva páry sa stretnú na spoločnej večere. Jeden má pred svadbou, ten druhý skôr pred rozvodom. Ale stačí malé nedorozumenie a všetko môže byť úplne inak… Situačná komédia Gillese Dyreka z roku 2003 právom slávi úspechy v rade európskych zemí, v rodnom Francúzsku bola vyhlásená hrou roka. V hlavnej role Kristýna Janáčková a Míra Nosek.

Nedeľa 21. augusta / 1 + 1 = 3 (Malé Divadlo Komédia)

AKCIA! Na toto predstavenie využite pri on-line rezervácii ponuku 1+1 vstupenka zadarmo!

Taxikárovi Johnovi Brownovi sa roky úspešne darí tajiť, že má dve manžellky. Všetko skvele funguje vďaka precízne dodržovanom harmonograme, dokým ho jedného dňa narušila jedna udalosť, ktorá roztočila kolotoč stále zamotanejších klamstiev. Legendárna hra britského majstra frašky Raya Cooneyho bola v minulosti najvyššie hodnotená návštevníkmi festivala, na prianie sa po 5 rokoch vracia.

Utorok 22. – štvrtok 24. augusta / Čtyři dohody a Pátá dohoda (Jaroslav Dušek)

Legendárne predstavenie podľa knihy mexického spisovateľa Dona Miguela Ruiza sú pravidelnou súčasťou festivalu. V originálnom prostredí šapitó obklopeného valašskými lesmi mávajú úplne inú atmosféru, než v obvyklých divadelných sálach.

Rezort Valachy Veľké Karlovice usporadúva festival už po šiesty raz. Výťažok každý rok putuje na dobrú vec. V uplynulých piatich ročníkoch vyniesol na dobročinné účely už takmer milión českých korún, ktoré boli rozdelené medzi mobilný hospic Strom života a potrebné rodiny z Veľkých Karlovíc.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Rezort Valachy