SOŠ elektrotechnická v Žiline prejde zmenami: Budovu zateplia, interiér bude bezbariérový a pribudnú nové učebne


Foto: SOŠ elektrotechnická v Žiline prejde zmenami: Budovu zateplia, interiér bude bezbariérový a pribudnú nové učebne Foto: Žilinský samosprávny kraj

Stredná odborná škola elektrotechnická v Žiline, ktorá je zároveň aj Centrom odborného vzdelávania a prípravy pre elektrotechniku, sa dočkala potrebnej modernizácie. Rekonštrukcia naplánovaná na 12 mesiacov prinesie 16 nových odborných učební s novým materiálno-technickým vybavením aj novú študovňu s odbornou literatúrou.

Vytvorenie nových moderných odborných učební umožní skvalitniť metódy vzdelávania implementovaním inovatívnych foriem výučby vo vyučovacom procese,“ tvrdí Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK. Župa chce týmto spôsobom posilniť odborné a jazykové zručnosti študentov, pre ktorých sa následne zvýšia šance na uplatnenie po absolvovaní školy.

Pri plánovaní rekonštrukcie sa myslelo aj na imobilných študentov a návštevníkov školy. Postupne dôjde k úplnej debarierizácii priestorov a pribudne aj nový výťah, exteriérová rampa a miestnosti pre hygienu. Škola sa tak bude môcť pýšiť inkluzívnymi priestormi, ktoré nebude nikoho obmedzovať vo výučbe.

Súčasný krov a strecha školy budú demontované a nahradené novým krovom, ktorý umožní plnohodnotné využitie podkrovného priestoru, kde vzniknú nové odborné učebne. Nadstavba sa týka existujúcej prístavby JUH, ktorá bude nadstavená o dve nové podlažia,“ informuje Peter Mrvečka, riaditeľ odboru správy majetku a investícií ŽSK.

Pozornosť bude venovaná aj energetickej efektívnosti, ktorá sa zvýši po zateplení v celom rozsahu. Na prízemí je zase navrhnutý priestor recepcie a úpravy administratívnej časti školy. Náklady na realizáciu rozsiahleho projektu, ktorý je spolufinancovaný z operačného programu IROP, dosiahnu sumu takmer 3 milióny eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu