V žilinskej mestskej časti Bánová je pravidelne prevrátený kôš na bioodpad, príčinou je opäť divá zver


Foto: V žilinskej mestskej časti Bánová je pravidelne prevrátený kôš na bioodpad, príčinou je opäť divá zver

Na Námestí Sv. Jána Bosca v žilinskej mestskej časti Bánová diviaky prevrátili kôš na bioodpad. Podľa dostupných informácií sa to nestalo prvýkrát. Informoval o tom poslanec mestského zastupiteľstva Denis Cáder na sociálnej sieti.

„V rámci vyhlášky o odpadoch je povinnosť mať zriadené takéto zberné nádoby a nevieme nájsť spôsob, aby ich divá zver neprevracala,“ vyjadruje sa Denis Cáder na sociálnej sieti Instagram s tým, že daný problém rieši už niekoľko týždňov.



Problematika zasahuje najmä mestské časti Závodie, Hájik či Bánová, kde sa divá zver vyskytuje najčastejšie. Cáder vo svojom príspevku zverejnil aj vyjadrenie vedúceho odboru životného prostredia mesta Žiliny, kde sa uvádza, že aktuálne prebieha implementovanie konštrukčného riešenia z pokusných 3 ks stojísk zo sídliska Hájik pre celú problémovú oblasť.

„V praxi by to znamenalo zabezpečenie kovových ohrád pre všetky BRKO nádoby v problémových oblastiach. Som presvedčený, že presunom BRKO nádob, bohužiaľ, nič nevyriešime. Rozumiem tomu, že obyvateľom dochádza trpezlivosť, avšak ak máme pristúpiť k systémovému riešeniu tohto problému, potrebujeme ešte čas minimálne do konca augusta pre zabezpečenie prvých dodávok týchto konštrukcií,“ doplnil Cáder.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu