Malí kreatívci zo škôlok Žilinského kraja si svoje zručnosti rozvinú v technických kútikoch Nadácie Kia Slovakia


Foto: Malí kreatívci zo škôlok Žilinského kraja si svoje zručnosti rozvinú v technických kútikoch Nadácie Kia Slovakia Foto: Nadácia Kia Slovakia

Nadácia Kia Slovakia podporuje v rozvoji technického myslenia a manuálnych zručností aj predškolákov. Od roku 2019 vybudovala 9 technických kútikov v materských školách Žilinského kraja a tento rok prerozdelí do 8 škôlok 20 000 eur. Deti si tak môžu v technických dielničkach vyrobiť vlastné hračky alebo darčeky pre rodičov z prírodného materiálu.

Z prostriedkov grantu si školy prispôsobia priestory, zakúpia pracovné stoly, náradie, materiál a ochranné prvky. V technických dielňach sa deti postupne naučia pracovať s 2D aj 3D modelmi, obkresliť ich, vyrezať a následne výrobok opracovať a pripraviť na užívanie,” uviedla Nadácia Kia Slovakia.

Podľa správcu nadácie je ich dlhodobým cieľom podpora technického vzdelávania vrátane kreatívneho, experimentatívneho, ale aj logického myslenia. Projekt technickej výchovy je preto založený na prirodzenej detskej zvedavosti a túžbe spoznávať okolitý svet. 

Technická gramotnosť do istej miery zahŕňa aj oblasť emotívnu – schopnosť ovládať a rozvíjať emócie pri činnosti s technikou alebo v situáciách, do ktorých technika vstupuje. V neposlednom rade sa rozvíja tímová práca, verbálne schopnosti a sociálne zručnosti,” uviedol ďalšie výhody správca nadácie.

Na kreatívne technické chvíle sa môžu tešiť tí najmenší z materských škôl v Malom Čepčíne, Martine, Námestove, Štefanove nad Oravou, Rabčiciach, Gôtovanoch a Tepličke nad Váhom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu