Vykrádači sa snažili dostať do ďalšieho bytu na Solinkách, tentokrát im pokus prekazili bezpečnostné dvere


Foto: Vykrádači sa snažili dostať do ďalšieho bytu na Solinkách, tentokrát im pokus prekazili bezpečnostné dvere Foto: Ilustračné

Zlodeji sa pokúsili na ulici Borová na sídlisku Solinky v Žiline o ďalšie vlámanie. Dnes 3. augusta sa medzi 11.00 až 13.00 hod. snažila neznáma osoba alebo skupina osôb vlámať do bytu našej čitateľky, ktorá o uvedenom incidente informovala prostredníctvom našej facebookovej stránky.

Udalosť sa odohrala v čase, kedy sa poškodená na kratšiu dobu vzdialila z miesta bydliska. Je tak možné, že zlodeji pri výbere domácností pracujú cieľavedome. Do interiéru bytu sa delikventom nepodarilo dostať pravdepodobne vďaka bezpečnostným dverám, na ktorých zanechali stopy po snahe o vlámanie, aj reakcii psa väčšieho vzrastu.

Podobný prípad bol zaznamenaný na Solinkách aj v závere minulého týždňa, v sobotu 30. júla, keď v nočných hodinách došlo ku vlámaniu spojenému s krádežou. Poškodená majiteľka bytu bola v tom čase na kúpeľnom liečení so svojím zdravotne postihnutým synom.


Pre neustále narastajúci počet trestných činov spojených s krádežou vyzývame verejnosť na zvýšenú opatrnosť a obozretnosť pri rozhodovaní, koho vpustiť do vchodu, prípadne bytu. Nevedomky totiž môžete podporiť zlodejov v dosiahnutí ich ďalšieho cieľa. 

Dávajte si pozor na svoje byty, najmä, keď ste odcestovaní,“ varoval obyvateľov sídliska Solinky poslanec mestského zastupiteľstva Ľubomír Bechný.  V prípade, že uvidíte podozrivé osoby, ako sa pohybujú v okolí vášho vchodu či priamo v jeho interiéri, neodkladne kontaktujte políciu na čísle 158.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu