Z dotačného programu Žilinského kraja bude sumou 50 000 eur podporených 38 projektov z viacerých oblastí


Foto: Z dotačného programu Žilinského kraja bude sumou 50 000 eur podporených 38 projektov z viacerých oblastí Foto: Žilinský samosprávny kraj

Na finančnú pomoc projektov podporujúcich rozvoj Žilinského kraja a zlepšenie kvality života jeho obyvateľov a návštevníkov schválili poslanci zastupiteľstva sumu vo výške 50 000 eur. Vyhlasovateľom výzvy bola predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Žiadosti o poskytnutie dotácie župa prijímala od 7. marca 2022 do konca mája. Zapojiť sa mohli obce, právnické osoby, ale aj fyzické osoby. Napokon tak urobilo 147 subjektov, z ktorých len 118 splnilo všetky podmienky pre jej poskytnutie.

Podľa predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej hodnotila trojčlenná komisia pri výbere projektov viacero kritérií. „Hodnotili sme napríklad originalitu a inovatívnosť, prínos pre obyvateľov a návštevníkov, charakter a význam aktivity. Našu podporu získali subjekty, ktoré prispejú k zmysluplnému tráveniu voľného času, osvete u mladých, kultúrnemu i športovému vyžitiu,“ objasnila Erika Jurinová.

Z dotačného programu Dotácie predsedu ŽSK bude napokon podporených 38 projektov z viacerých oblastí. Financie získali aktivity regionálneho a nadregionálneho charakteru, aktivity mimoriadneho významu, všeobecne prospešných cieľov, významných podujatí, aktivít posilňujúcich spoločnú identitu seniorov či rozvoj medzigeneračnej spolupráce.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu