V súvislosti s modernizáciou železnice budú v centre Žiliny uzavreté ďalšie cesty a chodníky


Foto: V súvislosti s modernizáciou železnice budú v centre Žiliny uzavreté ďalšie cesty a chodníky

V dôsledku modernizácie železničného uzla Žilina dôjde v blízkom období k čiastočným uzávierkam miestnych komunikácií na uliciach Pavla Országha Hviezdoslava, Sasinkova, Uhoľná, Kálov a Kysucká. Dôvodom je realizácie a prekládky inžinierskych sietí - vodovodu a kanalizácie, parovodu a elektrickej prípojky pre stavbu.

Jednotlivé ulice nebudú uzavreté súčasne, ale postupne podľa jednotlivých fáz stavby. V termíne od 1. augusta do 17. augusta dôjde k čiastočnej uzávierke Sasinkovej vrátane chodníka. Čiastočná uzávierka bude aj na Kysuckej ulici, a to v termíne od 17. augusta do 27. augusta.

Mesto Žilina a Združenie pod Dubňom zároveň informujú o úplnej uzávierke miestnej komunikácie na Sasinkovej ulici od 17. augusta do 17. septembra. Tu je dôvodom realizácia prekládky inžinierskych sietí  - vodovodu a kanalizácie, parovodu a elektrickej prípojky pre stavbu.

Práce budú realizované za účelom preložky existujúceho kanalizačného potrubia v Žiline v podjazde na Kysuckej ulici, smer Bratislava. Súčasťou objektu je aj úprava existujúcich šachiet kanalizačných stôk a zberača, ktoré budú dotknuté zmenou nivelety na Kysuckej ulici, Sasikovej a Pavla Országha Hviezdoslava.

Stavebné práce sú rozdelené celkovo do 11 fáz, pričom pre každú z nich je navrhnuté dočasné dopravné značenie. Na úplnú i čiastočnú uzávierku bude upozorňovať dočasné dopravné značenie. Samospráva žiada motoristov i chodcov o jeho rešpektovanie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu