Zaplavený Rondel vyvolal ohlasy na všetkých stranách, vzniklo memečko a vyjadril sa aj občiansky aktivista


Foto: Zaplavený Rondel vyvolal ohlasy na všetkých stranách, vzniklo memečko a vyjadril sa aj občiansky aktivista Foto: Facebook: Karol Čepec/Žilinské kuriozity

V piatok 29. júla došlo na najväčšej žilinskej okružnej križovatke Rondel k zaplaveniu časti vnútorného jazdného pruhu. Po výdatných zrážkach sa nahromadilo väčšie množstvo vody pri výjazde do centra mesta. Tá však aj niekoľko hodín po daždi z miesta neodtiekla. 

Ako sa neskôr ukázalo, dažďová voda nemohla z cesty odtiecť pre nefunkčnú kanalizáciu. Tento problém však vyriešil žilinský občiansky aktivista Karol Čepec nadvihnutím mreže a preplnený zberný kôš neskôr nahlásil Žilinským komunikáciám.

Vo svojom neskoršom vyjadrení na sociálnej sieti spolu s objasnením situácie negatívne zareagoval aj na rýchle úsudky komentujúcich pod našim príspevkom, ktorí zo vzniknutého problému vinili zhotoviteľa a samosprávu.



Na facebookovej stránke Žilinské kuriozity sa objavila dnes (31. júla) odozva v podobe vtipného obrázka s textom: „Najskôr sme na Rondli zabudli po rekonštrukcii skontrolovať priechodnosť kanálov, a potom si médiá a ľudia dovolia písať, že tam stojí voda!”.

Stránka spolu s memečkom uviedla aj sarkastický komentár, ktorý naráža na kritiku občanov, ktorí spochybňujú kroky samosprávy. „Súhlasíte, aby nevďačná žilinská verejnosť platila vyššie dane ako tí, ktorí na nedostatky nepoukazujú a preukazujú dostatočne vďačnosť?” dodali Žilinské kuriozity.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu