Pozor na cyklistov! Ďalšia nehoda auta a cyklistu na ulici Vysokoškolákov


Foto: Pozor na cyklistov! Ďalšia nehoda auta a cyklistu na ulici Vysokoškolákov
Galéria: 2 fotky

Na ulici Vysokoškolákov došlo v utorok 9.júla k ďalšej nehode cyklistu a osobného auta. Udalosť sa stala okolo 16:00 hod. Podľa vyjadrení vodičov, ktorí v tom čase prechádzali okolo, nedala vodička prednosť cyklistovi, ktorý šiel po hlavnej ceste. Križovatka je známa častými nehodami. Za posledné dni ide už o druhú nehodu cyklistu a osobného auta.

Na miesto musela doraziť aj záchranná služba. Podľa získaných informácií cyklista najskôr nehybne ležal na zemi. Po chvíľke mu však okoloidúci ľudia pomohli vstať a prejsť mimo cestu. Tam ho posadili a čakali na záchrannú službu.

Problém je v cyklistoch aj vo vodičoch

Niektorí cyklisti si myslia, že im na ceste vždy patrí prednosť a že ostatné vozidlá sa im budú vyhýbať a nebudú ich obmedzovať. Iní zasa jazdia podľa predpisov, ale zasa vodiči vozidiel neberú ohľad na to, že ak sú cyklisti na hlavnej ceste, majú prednosť. Mnoho šoférov očakáva od cyklistu, ktorý jazdí po hlavnej ceste, že dá všetkým prednosť. Je to však omyl a pravidlá cestnej premávky platia pre každého rovnako.

Vodiči cyklistov často prehliadajú

Často sa stáva, že cyklisti nie sú vhodne oblečení a preto ich vodiči ľahko prehliadnu. Prípady, kedy sa stalo mnoho nehôd sú známe napríklad z Rosinskej cesty. V tomto mieste jazdia cyklisti dole prudkým kopcom smerom k vodnému dielu. Vodiči vychádzajúci z mestskej časti Trnové ich mnohokrát v zrkadle nevidia, a to práve pre nevhodné oblečenie, ktoré splýva s okolím. Podobnú situáciu zažil aj vodič Ján.

“Vychádzal som z Trnového do mesta a pozrel som najskôr do zrkadla a potom som aj vyklonil hlavu a nevidel som nič, čo by mi bránilo vo výjazde na hlavnú cestu. Zrazu sa však vedľa mňa zjavil cyklista, ktorý nadával, že som mu nedal prednosť. Ja som ho však vôbec nevidel, pretože mal zelené tričko a šedé nohavice. Reflexný prvok žiadny,” hovorí Ján.

“Cyklisti si neuvedomujú, že sú tiež účastníkmi cestnej premávky a mali by sa riadiť predpismi. Niektorí majú buď vlastné pravidlá, alebo len úplne ignorujú vyhlášku,” dodáva zasa vodič Juraj.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu