Dážď opäť poškodil krajnicu pri ceste cez lesopark, mesto Žilina už schválilo rozpočet na jej trvalú opravu


Foto: Dážď opäť poškodil krajnicu pri ceste cez lesopark, mesto Žilina už schválilo rozpočet na jej trvalú opravu
Galéria: 6 fotiek

Frekventovanú komunikáciu na ulici Veľký diel, ktorá spája žilinské sídliská Solinky a Vlčince, poškodí takmer každý silnejší dážď. Jej krajnica je tvorená štrkovým zásypom, ktorý voda pravidelne vymýva na vozovku či chodník. Mesto Žilina za prvotnú stabilizáciu a následné opravy krajnice do septembra 2021 zaplatilo viac než 21-tisíc eur.

Pri včerajšej búrke boli štrk a kamene tvoriace okraj cesty opäť vyplavené zo svojho miesta. Dnes ich kolesá prechádzajúcich automobilov vystreľujú až na chodník, čím ohrozujú chodcov a cyklistov. Letiaci kamienok dokáže tiež poškodiť rôzne časti vozidiel.

Mesto Žilina použilo štrkový zásyp krajnice ako dočasné riešenie v rámci bežnej údržby komunikácie. Žilinčania dnes už viac než rok čakajú na trvalé odvodnenie cesty popri Lesoparku Chrasť, na ktoré je potrebný projekt a povolenie. Koncom apríla 2022 poslanci mestského zastupiteľstva schválili rozpočet na túto opravu, v dohľadnej dobe má byť vyhlásené aj verejné obstarávanie na dodávateľa.

„Na zasadnutí mestského zastupiteľstva v Žiline poslanci schválili finančné prostriedky, a preto sme na základe tohto spracovali podklady pre verejné obstarávanie, ktoré bude v najbližších dňoch vyhlásené. Následne bude spracovaná projektová dokumentácia v tomto roku,“ informovala Katarína Gazdíková, vedúca mestského odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu