VALACHY MAN sa uskutoční aj tento rok. Užite si triatlon aj kúpanie pri beskydskom Balatone


Foto: VALACHY MAN sa uskutoční aj tento rok. Užite si triatlon aj kúpanie pri beskydskom Balatone
Galéria: 6 fotiek

Trasy pre skúsených športovcov, ale aj začiatočníkov či deti: to všetko tento rok ponúkne opäť Valachy man – najväčší český triatlonový závod pre širokú verejnosť v piatok 5. a v sobotu 6. augusta pri vodnej nádrži Na Stanoch prezývanej aj ako Balaton v Novom Hrozenkove, pár kilometrov za českou hranicou.

Príďte si aj vy užiť skvelý rodinný víkend s kúpaním a pretekaním sa, do ktorého sa môže vďaka vhodným podmienkam zapojiť naozaj každý, vrátane detí. Registrovať sa môžete na tomto odkaze.

„Po covidu si konečně můžeme nejoblíbenější akci našeho seriálu DATART Valachy tour užít naplno bez jakýchkoli omezení a máme radost, že o ni sportovci mají stále takový zájem. Startovní listina už se plní, i letos očekáváme kolem tisícovky účastníků. Díky tomu, že se akce koná přímo u Balatonu, je ideální doslova pro celou rodinu. Závodění i fandění se tady dá spojit s letním koupáním a další zábavou, případně i s relaxačním pobytem v našich hotelech,“ tvrdí hlavný organizátor Bohuslav Komín z Resortu Valachy Velké Karlovice.

Čo vás pri valašskom Balatone čaká?

  • v piatok 5. augusta dopoludnia bude tradične venovaný detským závodom. Tí najmenší do 6 rokov závodia v behu, tí starší už na klasickej triatlonovej trati zahrňujúcej plávanie, bicykel a beh na kratšiu vzdialenosť podľa veku.
  • v piatok 5. augusta popoludní bude závod na kratšej trase, ktorá je svojou vzdialenosťou (250 m plávanie, 12 km bicykel a 3,5 km beh) ideálnou pre začiatočníkov a hobby športovcov.
  • v sobotu 6. augusta sa uskutoční závod na hlavnej, dlhšej trati, ktorá zahŕňa 350 m plávania, 16 km na bicykli v teréne a 4,5 km trailového behu, ktorého sa môžete zúčastniť aj na štafete.

„Trasy Valachy mana představují mini triatlon a obzvláště kratší trasa je ideální pro hobíky. Pro mnohé bývá Valachy man vůbec první závodní zkušeností s triatlonem. Nahrává tomu i fakt, že se u nás startuje intervalově. Odpadá díky tomu obava z hromadného startu do vody i ostych ze srovnávání s výkony ostatních sportovců na trati,“ dodává Bohuslav Komín.


Tešiť sa môžete aj na sprievodný program so stánkami partnerov, servisom bicyklov či bohatú tombolu. Hlavný partner DATART vás pozve do chill out zóny s ležadlami, drobným občerstvením, skákacím hradom, súťažou „Staň sa malým elektrošpecialistom”, gamingovou zónou so Sony Playstation 5 a fotokútikom. Závod sa bude vysielať naživo na internete aj s niekoľkými kamerami vrátane dronu.

Tradičného moderátora Stanislava Bartůška tentokrát vystrieda rovnako skúsený športový reportér a komentátor Českej Televízie Tomáš Budka, ktorý je autorom dokumentu o 40 rokoch  triatlonu v Česku.

Zaujímavosťou budú aj obľúbené pamätné medaily – deti čaká v cieli sladká perníková medaila, dospelých zas kovová 3D medaila s originálnym dizajnom.

Špeciálny tip (nielen) pre pretekárov

Súčasťou DATART Valachy tour sú nielen samotné preteky, ale aj možnosť kvalitnej prípravy pred športovými kempami a ďalších pobytoch. V najbližšej dobe sa pripravuje:

  • 3. – 6. 8. Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem, najlepším českým Ironmanom, v Spa hoteli Lanterna (v cene je aj štartovné na Valachy manovi),
  • 16. – 19. 10., 20. – 23. 10. Bežecká škola Miloše Škorpila v Spa hoteli Lanterna.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Rezort Valachy