Mladík bez vodičského preukazu a ŠPZ havaroval, jeho spolujazdec napadol hliadku


Foto: Mladík bez vodičského preukazu a ŠPZ havaroval, jeho spolujazdec napadol hliadku
Galéria: 3 fotky

Poverený príslušník Policajného zboru obvinil 27 ročného Lukáša (z okresu Kysucké Nové Mesto) z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený muž v nedeľu 26. júla popoludní riadil motorové vozidlo Jeep Cherokee bez evidenčných čísiel po miestnej komunikácii v obci Nesluša, okres Kysucké Nové Mesto, čím upútal pozornosť policajnej hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto. Z uvedeného dôvodu policajti zastavovali motorové vozidlo, ale obvinený muž nereagoval na výzvy na zastavenie a pokračoval v jazde.

Svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval nielen svoj život a zdravie, ale aj život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Následne s vozidlom narazil do smetnej nádoby a oplotenia rodinného domu. Po dopravnej nehode išli policajti skontrolovať obvineného muža či nie je zranený, ten však zacúval a narazil do odstaveného služobného motorového vozidla Seat Leon. Potom policajti vykonali služobný zákrok, aby obvinenému zabránili v ďalšom protiprávnom konaní. Obvinený muž sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,34 mg/l alkoholu v dychu (2,79 promile). Následným preverovaním bolo zistené, že obvinený muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Alkohol u vodiča služobného motorového vozidla zistený nebol. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 2.120.-€.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. 

Jeho spolujazdec napadol policajta

Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 24 ročného Tomáša (z Kysuckého Nového Mesta) z prečinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva. Obvinený muž v nedeľu 26. júla popoludní v obci Nesluša počas vyššie uvedeného služobného zákroku fyzicky napadol dvojčlennú policajnú hliadku. Policajti následne proti obvinenému mužovi použili donucovacie prostriedky a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania všetkých potrebných úkonov.

Podrobil sa dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,53 mg/l alkoholu v dychu (1,10 promile). Zasahujúci policajti neutrpeli zranenia. Na obvineného muža spracoval vyšetrovateľ Policajného zboru podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. 
Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. 
Ďalšie okolnosti prípadov sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PZ SR