Spolupráca žilinskej nemocnice a občianskeho združenia Priatelia Stonožky prinesie na oddelenia nové vybavenie


Foto: Spolupráca žilinskej nemocnice a občianskeho združenia Priatelia Stonožky prinesie na oddelenia nové vybavenie Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Občianske združenie Priatelia Stonožky aj tento rok podporí Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline. Podľa slov riaditeľa FNsP Žilina Eduarda Dorčíka tzv. Stonožkári spolupracujú so žilinskou nemocnicou už dve dekády, počas ktorých darovali zdravotníckemu zariadeniu 122-tisíc eur.

Hoci ide o malé združenie, pre nás predstavuje jedného z najstabilnejších partnerov. Nesmierne si preto vážime a ďakujeme za výnimočnú pomoc aj úprimný záujem o našu nemocnicu, pacientov i zamestnancov,“ uviedol riaditeľ FNsP Žilina.

Tento rok venujú Stonožkári desiatim oddeleniam žilinskej nemocnice viac ako 11-tisíc eur. Ide o príspevok zložený z podielových daní a výťažku z vlaňajšieho predaja vianočných pohľadníc. Vďaka financiám si tak môže nemocnica zabezpečiť nové prístrojové a materiálno-technické vybavenie.

Peňažné prostriedky dostávali v uplynulých rokoch len nemocničné oddelenia, ktoré sa zapájali do predaja deťmi maľovaných vianočných pohľadníc, tento rok sa však občianske združenie rozhodlo svoju stratégiu prehodnotiť. Obdaria tak aj oddelenia, ktorým dosiaľ neprispeli žiadnou čiastkou, prípadne len minimálnou.


Medzi oddeleniami, ku ktorým poputuje finančná pomoc, je oddelenie neurológie, chirurgie, fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, úrazovej chirurgie, dermatovenerológie, neonatológie, gynekológie a pôrodníctva, ortopédie či psychiatrie a otorinolaryngológie.

Vždy sa veľmi tešíme, keď sa vďaka našej finančnej podpore podarí zakúpiť prístroje alebo zariadenia, ktoré slúžia čo najväčšiemu počtu pacientov,“ uviedla predsedníčka Občianskeho združenia Priatelia Stonožky Daniela Popluhárová

Podľa riaditeľa FNsP uzatvorili s občianskym združením darovacie zmluvy a v priebehu nasledujúcich mesiacov sa môže nemocnica pustiť do nákupu zariadení, ktoré prospejú k ďalšej modernizácii.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu