FOTO: Deti sa počas Automobilovej Junior Akadémie učili skladať robotické autíčka, vymeniť kolesá či šoférovať


FOTO: Deti sa počas Automobilovej Junior Akadémie učili skladať robotické autíčka, vymeniť kolesá či šoférovať
Galéria: 8 fotiek
Foto: Nadácia Kia Slovakia

Skladanie robotických autíčok, montovanie spätných zrkadiel, štúdium fungovania motora, výmena kolies či virtuálne šoférovanie auta. Toto všetko si vyskúšalo 29 detí počas týždňovej Automobilovej Junior Akadémie, ktorú zorganizovala nadácia Kia Slovakia zameriavajúca sa na podporu športu, vzdelávania, mobility a dobrovoľníctva. 

Projekt akadémie je súčasťou našej dlhodobej podpory technického vzdelávania a zručností detí. Podľa reakcií detí sa nám a školám podarilo zorganizovať atraktívny a zaujímavý program,“ uviedol správca Nadácie Kia Slovakia. Nadácia zároveň dúfa, že akadémia do budúcna pomôže deťom s výberom štúdia. 

Úvod a záver svojho týždňa deti strávili na Žilinskej univerzity v Žiline, kde najprv skladali robotické autíčka a vo finále s nimi zorganizovali preteky. V závode Kia Slovakia sa naučili montovať spätné zrkadlá a podrobili sa testom zručnosti. Zistili aj to, ako funguje automobilový priemysel a nahliadli aj do výrobného procesu. 

Na tretí deň prijala deti pod svoje krídla Stredná odborná škola dopravná v Žiline, kde si deti vyskúšali výmenu kolies a prácu v lakovni. Opomenuté nezostalo ani vzdelanie v oblasti prvej pomoci s dobrovoľníkmi zo Slovenského červeného kríža či v oblasti hasičského vybavenia s hasičmi zo Stráňav.


Podľa nadácie bola „najobľúbenejšou aktivitou autoškola, počas ktorej si každý mohol sadnúť za volant a potrénovať šoférovanie auta.” Jeden z posledných dní deti strávili aj na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Žiline, kde svoje doterajšie mechanické vzdelanie doplnili aj o základy elektroniky.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu