Beskyd Rallye oslávi 25. výročie, veterány vyrazia na päťdňovú spanilú jazdu zo Žiliny až na Moravu


Foto: Beskyd Rallye oslávi 25. výročie, veterány vyrazia na päťdňovú spanilú jazdu zo Žiliny až na Moravu Foto: Facebook/Beskyd Rallye & Turzovský Veterán CLUB

Historické vozidlá aj tento rok vyrážajú na spanilú jazdu beskydskou krajinou. Jubilejné 25. výročie oslávia motoristi päťdňovou jazdou zo Žiliny na Moravu. Prvýkrát strávia noc aj za hranicami, a tak svojou návštevou potešia aj českých milovníkov veteránov.

Na štartovú listinu jubilejného Beskyd Rallye 2022 bolo zaradených 115 posádok nielen zo Slovenska, Česka a Moravy, ale aj z Nemecka, Rakúska, Poľska, Francúzska a Veľkej Británie. Účastníci, ktorí budú bývať na Slovensku v Žiline a za hranicami na Morave vo Frýdlante nad Ostravicí, počas svojej jazdy prejdú asi 500 km.


Prezrite si plán pojazdného múzea Beskyd Rallye 2022:

Prvý deň – streda 27. júla
ŽILINSKÁ ETAPA

Beskyd Rallye odštartuje prehliadkou veteránov na Námestí Andreja Hlinku v Žiline, odkiaľ sa vo večerných hodinách vodiči historických vozidiel vydajú na okružnú jazdu Žilinou pod svetlami.

Druhý deň – štvrtok 28. júla
ORAVSKO – KYSUCKÁ ETAPA

V druhý deň sa účastníci pristavia v centre Zázrivej a Oravkej Lesnej, odkiaľ budú pokračovať do skanzenu vo Vychylovke, kde je prichystaný bohatý program. Pri ceste späť do Žiliny môžete veterány zahliadnuť v Krásne nad Kysucou, kde si urobia menšiu prestávku pri kultúrnom dome. Súčasťou dňa bude aj živé vysielanie z dojazdu etapy POZOR, ZÁKRUTA! v čase 17:00 – 18:00.


Tretí deň – piatok 29. júla
SLOVENSKO – MORAVSKÁ ETAPA

Na tretí deň budú motoristi mieriť do ich tradičných, zahraničných zastávok, ktorými sú Karolinka a Frýdlant nad Ostravicí. Na Slovensku sa však pristavia v obci Pružina, v Púchove i na lyžiarskom stredisku Kohútka.

Štvrtý deň – sobota 30. júla
FRÝDECKO MÍSTECKO – TURZOVSKÁ ETAPA

Spanilá jazda pred finálnym dňom povedie do sídelného mesta materského klubu v Turzovke, kde prebehne už tradičná divácka súťaž elegancie.

Piaty deň – nedeľa 31. júla

Záver Beskyd Rallye bude patriť rozlúčke s účastníkmi a ceste domov.



Miesto: -
Dátum: 27.07.2022 - 18:00    31.07.2022 - 17:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu