Žilinčan ukradol za bieleho dňa z dvora stráženého bulteriérom bicykel, ktorý predal. Majiteľka ho chce kúpiť späť


Foto: Žilinčan ukradol za bieleho dňa z dvora stráženého bulteriérom bicykel, ktorý predal. Majiteľka ho chce kúpiť späť Foto: Majiteľka odcudzeného bicykla

Počas júna došlo v Žiline k viacerým krádežiam bicyklov. Jedným z nich bol aj horský bicykel značky Giant, ktorý sa nachádzal v garáži rodinného domu v Závodí. Spolu s ním majiteľom zmizla aj detská sedačka značky Urban Iki, detská prilba a niekoľko ďalších predmetov.


Žilinským kriminalistom sa v krátkom čase podarilo vypátrať 29-ročného muža zo Žiliny, ktorý mal na svedomí nielen túto krádež. Zlodej sa mal podľa majiteľky odcudzeného bicykla počas vyšetrovania k svojmu činu priznať a vysvetliť, čo sa s ním následne stalo.

Majiteľka bicykla pôvodne predpokladala, že sa zlodej dostal do garáže v noci, kedy sa na dvore zvyčajne nenachádza rodinný pes. Anglický bulteriér však muža v skutočnosti vôbec nevystrašil. Napriek jeho prítomnosti mal počas dňa prejsť cez dvor až do otvorenej garáže, odkiaľ vzal najlepší z bicyklov.

Následne sa mal vybrať smerom k Lesoparku Chrasť na sídlisku Vlčince, kde bicykel ukryl. Po štyroch dňoch ho mal ponúknuť za sumu 50 eur ďalšej osobe, ktorá ho údajne predala do Piešťan. Majiteľka bicykla má však podozrenie, že bicykel v skutočnosti predaný nebol a zlodej nechce odhaliť svoju skrýšu.


„Ja si myslím, že jemu sa môj bicykel predať ešte nepodarilo. Podľa mňa majú rôzne ukradnuté veci poschovávané možno v nejakom dome, odkiaľ uverejňujú fotky. Podľa môjho názoru nechcú, aby sa k nim niekto dostal, pretože tým sa môžu odhaliť ďalšie veci ohľadom ich krádeží,“ uviedla okradnutá Žilinčanka.

Napriek týmto myšlienkam je hlavným cieľom majiteľky bicykla znovu ho získať, keďže sa na ňom vozil jej malý syn a má pre rodinu citovú hodnotu. Pokiaľ bol skutočne predaný, rada by ho odkúpila naspäť. Príspevok, v ktorom pátra po predanom bicykli, bol zverejnený na sociálnych sieťach, nový majiteľ sa však zatiaľ neozval.

Bicykel má pre mňa citovú hodnotu preto by som vás chcela poprosiť, že ak ho niekto kúpil, rada by som ho odkúpila naspäť. Človek ktorý ho kúpil nemusí vedieť, že bol kradnutý, a nehrozia mu žiadne problémy. Chcem ho naspäť kvôli môjmu synovi, ktorý sa rád vozil,“ apeluje majiteľka bicykla na prípadného kupca.

Pokiaľ máte o odcudzenom a predanom bicykli akékoľvek informácie, kontaktujte majiteľku na telefónnom čísle 0902 397 341.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu