Semafory na križovatke v Čadci nefungujú, poškodené boli pri piatkovej nehode viacerých vozidiel


Foto: Semafory na križovatke v Čadci nefungujú, poškodené boli pri piatkovej nehode viacerých vozidiel Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na frekventovanej križovatke v Čadci nefunguje cestná svetelná signalizácia, ktorá bola poškodená pri dopravnej nehode. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

K dopravnej nehode na hlavnom ťahu cez Čadcu došlo v piatok 8. júla v popoludňajších hodinách. Na križovatke pri obchodnom dome Kaufland sa zrazilo niekoľko osobných motorových vozidiel a zasahovať museli všetky záchranné zložky.

Pri nehode došlo okrem zranení osôb aj k poškodeniu cestnej svetelnej signalizácie. Semafor na stredovom ostrovčeku zostal naklonený a čiastočne rozbitý. Polícia upozorňuje, že do opravenia semaforov nebude svetelná križovatka fungovať, čo spôsobí obmedzenia v doprave.

„Cestnú premávku budeme v predmetnom úseku v čase dopravnej špičky a v prípade potreby riadiť a usmerňovať s cieľom jej bezpečnosti a plynulosti. Žiadame vodičov o zvýšenú pozornosť, trpezlivosť a dôsledné rešpektovanie pokynov policajtov a dopravného značenia,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Podľa vyjadrenia okoloidúcich vodičov vzniká na križovatke v čase neprítomnosti príslušníkov Policajného zboru chaos a nebezpečné situácie. Zvýšte preto na tomto úseku cesty prvej triedy I/11 opatrnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu