FOTO: V Dolnom Kubíne vznikol podnik, ktorý zamestnáva a ubytuje telesne postihnutých športovcov


FOTO: V Dolnom Kubíne vznikol podnik, ktorý zamestnáva a ubytuje telesne postihnutých športovcov
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Telesne znevýhodnení športovci majú možnosť pracovať, bývať a športovať v jednom meste. V Dolnom Kubíne vznikol nový sociálny podnik, ktorý je výsledkom pilotného projektu, ktorý má pomôcť športovcom s fyzickým postihnutím. O túto dobrú správu sa v príspevku na sociálnej sieti podelil Ján Prílepok, primátor mesta Dolný Kubín.

Sociálny podnik bol zriadený v priestoroch Strednej odbornej školy obchodu a služieb, kde boli zároveň vytvorené bezbariérové priestory na ubytovanie znevýhodnených športovcov. V podniku sa okamžite zamestnalo 5 členov slovenskej parahokejovej reprezentácie.

„Parahokejová reprezentácia má síce sídlo na našom Zimnom štadióne, hráči však pochádzajú z rôznych častí Slovenska. Príležitosť nájsť si vhodné zamestnanie a následne aj bývanie v Dolnom Kubíne výrazne zlepší aj ich tréningové možnosti,“ uviedol Ján Prílepok.

Myšlienka projektu určeného na pomoc znevýhodneným športovcom vznikla v hlave Miroslava Drába, ktorý je generálnym manažérom a zároveň trénerom slovenského parahokejového tímu.

„Zároveň bolo podpísané memorandum o ďalšej spolupráci medzi župou a Slovenským paralympijským výborom. Predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš následne navštívil náš Zimný štadión, kde nedávno prebehla rekonštrukcia zameraná aj na odstránenie bariér v šatniach, toaletách a sprchách,“ doplnil primátor Dolného Kubína.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu