Turistka sa zranila v Jánošíkových dierach, horskí záchranári ju transportovali špeciálnymi nosidlami


Foto: Turistka sa zranila v Jánošíkových dierach, horskí záchranári ju transportovali špeciálnymi nosidlami Foto: Facebook/Horská záchranná služba

Jánošíkove diery v Terchovej sú obľúbenou turistickou destináciou. V horúcich letných mesiacoch lákajú zaujímavé trasy v kombinácii s tieňom a osviežujúcou horskou vodou na príjemný výlet deti aj dospelých. Vlhké skaly a šmykľavé kovové rebríky však môžu predstavovať nebezpečenstvo nielen pre neskúsených turistov.

Vo štvrtok 7. júla došlo v Horných dierach k ďalšiemu incidentu. Horská záchranná služba bola v poludňajších hodinách privolaná k 40-ročnej Slovenke, ktorá si počas výletu zranila hornú končatinu a potrebovala lekársku pomoc.

Po prvotnom ošetrení a podaní potrebných liekov bola turistka piatimi členmi Horskej záchrannej služby prenesená na Podžiar. Kvôli zložitému terénu museli záchranári v niektorých miestach zranenú ženu v špeciálnych nosidlách transportovať pomocou lán natiahnutých medzi rebríkmi, ktoré využívajú turisti.

„Následne bola služobným vozidlom transportovaná k Domu HZS, kde si ju prevzala privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci,“ uviedla v príspevku na sociálnej sieti Horská záchranná služba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu