AKTUÁLNE: Kandidatúru na župana Žilinského samosprávneho kraja za stranu HLAS oznámil Peter Slyško


Foto: AKTUÁLNE: Kandidatúru na župana Žilinského samosprávneho kraja za stranu HLAS oznámil Peter Slyško

V poradí piatym kandidátom do župných volieb, ktoré sa uskutočnia na jeseň tohto roka a budú spojené s komunálnymi voľbami, je Peter Slyško. Uchádzať sa bude o podporu verejnosti na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Oficiálne ohlásenie kandidatúry urobil dnes 7. júla 2022 v obci Čičmany (okres Žilina).

Slyško kandiduje za politickú stranu HLAS - sociálna demokracia. Vo svojom programe sľubuje obyvateľom kraja riešenie základných problémov samosprávy aj obcí, riešenie dopravy, záchranu a podporu kultúrnych pamiatok a ponúka svoje niekoľkoročné manažérske schopnosti. Podporu mu vyjadruje aj priamo predseda strany HLAS Peter Pellegrini.

Kandidáta mnohí poznajú ako riaditeľa Slovenských liečebných kúpeľov Rajecké Teplice alebo predsedu Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rajecká dolina, ktorá sa aktívne podieľa napríklad na záchrane kultúrneho dedičstva obce Čičmany. Peter Slyško sa taktiež dlhodobo venuje téme chýbajúceho diaľničného privádzača D1 - Rajecká dolina a podporuje budovanie cyklotrás ako aj rôzne športové či kultúrne podujatia v regióne. V súkromnom živote je milujúci manžel, starostlivý otec dvoch malých dcér a vášnivý cyklista.

Pre kandidatúru sa rozhodol okrem iného aj preto, že v kraji eviduje nevyhovujúcu infraštruktúru, problémy s kultúrnymi pamiatkami a viaceré problémy regiónov. Obyvateľom kraja ponúka chuť riešiť tieto problémy, jasnú víziu a podporu.


„Štát aj kraj musí zabezpečiť správne fungovanie kultúrnych pamiatok, kultúrnych dedičstiev. A tu sa nejedná len o fungovanie. Žilinský samosprávny kraj má množstvo zaujímavých kultúrnych miest, ktoré sú naším odkazom pre ďalšie generácie a my sa musíme snažiť, aby sme tento odkaz zachovali. To je naša povinnosť,“ dodal Slyško.


Termín spojených komunálnych a župných volieb bol určený na sobotu 29. októbra 2022. V jednom dni si tak budeme voliť primátorov, starostov, županov a poslancov mestských, obecných a župných zastupiteľstiev. Záujem o pozíciu župana prejavili doteraz ďalší štyria kandidáti - Igor Choma (SMER), Igor Janckulík (KDH), Erika Jurinová (OĽANO) a František Drozd (ĽSNS).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu