V Žiline ukradli ďalšie tri bicykle, jedného z páchateľov zachytila bezpečnostná kamera


Foto: V Žiline ukradli ďalšie tri bicykle, jedného z páchateľov zachytila bezpečnostná kamera Foto: Žilina.sk

Krádeže bicyklov v Žiline a okolí neprestávajú, v priebehu minulého týždňa boli zaznamenané ďalšie tri prípady. Prvý zmizol 27. júna v žilinskej mestskej časti Bánová, kde neznámy páchateľ ukradol bicykel značky CTM Raptor.

Ďalšie dve krádeže sa odohrali v pondelok 4. júla. Medzi 10. až 13. hodinou bol v obci Lietavská Lúčka odcudzený elektrický skúter s dizajnom babety a majiteľke tým bola spôsobená škoda vo výške 1200 eur. Prípad už bol ohlásený Obvodnému oddeleniu Policajného zboru Žilina-okolie. 

V ten istý deň bol v Žiline - Bytčici ukradnutý bicykel priamo z dvora rodinného domu. Majiteľ však mal nainštalovanú bezpečnostnú kameru, ktorá páchateľa pri čine zachytila. Touto cestou žiada všetkých, ktorí osobu na fotografii spoznajú, aby jej totožnosť nahlásili polícii alebo našej redakcii.

Bytčica, Bánová a Lietavská Lúčka sú mestské časti a obec priamo susediace. Dlhodobo v nich vyčíňa zlodej alebo skupina zlodejov, ktorí odcudzujú bicykle a z ich krádeže pravdepodobne neskôr profitujú. V niektorých prípadoch sa však páchateľa podarilo vypátrať a majitelia sa k svojim bicyklom dostali. 


Jeden taký prípad sa odohral minulý týždeň taktiež v mestskej časti Bánová, kde zlodeja pri čine zachytili bezpečnostné kamery a majitelia svoj bicykel rýchlo vypátrali. Informovali sme o tom v tomto článku. 

Momentálne však nie je známe, či jednotlivé prípady spolu navzájom súvisia. Všetkých cyklistov upozorňujeme, aby svoje bicykle nenechávali voľne zaparkované v záhradách či verejných priestranstvách a používali bezpečnostné zámky a iné opatrenia, aby predišli krádeži. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu