Obyvatelia Žiliny, Kysúc a Rajeckej doliny budú od 10. júla cestovať v MHD lacnejšie, v Ružomberku cestovné zdraželo


Foto: Obyvatelia Žiliny, Kysúc a Rajeckej doliny budú od 10. júla cestovať v MHD lacnejšie, v Ružomberku cestovné zdraželo Foto: Facebook/Mesto Ružomberok

Kým v týchto dňoch vrcholia prípravy na spustenie Integrovaného dopravného systému Žilinského kraja (IDS ŽSK), ktorý prinesie výrazné zľavy pre cestujúcich zo Žiliny, Kysúc či Rajeckej doliny, v Ružomberku s príchodom prázdnin cestovné mestskou hromadnou dopravou zdraželo.

„Mestská autobusová doprava (MAD) v Ružomberku od júla premáva podľa cestovného poriadku v prázdninovom režime. Platiť začal i nový cenník cestovných lístkov, cesta autobusom tak bude drahšia,” informuje mesto Ružomberok na sociálnej sieti.

Zvýšené cestovné samospráva vysvetľuje dramatickým nárastom cien komodít: Mesto sa spolu s dopravcom snaží tieto dosahy minimalizovať, no dĺžka obdobia a rozsah zdražovania sú také rozsiahle, že je nutné pristúpiť po takmer roku od prvej vlny zdražovania k zmenám cien krátkodobého aj dlhodobého cestovného,” argumentuje radnica. Nový cestovný poriadok v Ružomberku platí od piatka 1. júla.

Integrovaný dopravný systém Žilinského kraja sa spustí v nedeľu 10. júla. Ide o pilotný projekt zavedenia integrovanej dopravy v Žilinskom kraji, do ktorého budú v prvej fáze zapojení dopravcovia SAD Žilina, Železničná spoločnosť Slovensko a Dopravný podnik mesta Žiliny. Či v ďalšej fáze vývoja projektu chystá ŽSK zapojiť aj mestskú autobusovú dopravu v Ružomberku zatiaľ nie je známe. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu