Erika Jurinová sa bude opätovne uchádzať o post predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja


Foto: Erika Jurinová sa bude opätovne uchádzať o post predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Foto: Facebook/Erika Jurinová

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová sa bude v jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) opätovne uchádzať o svoj post. 

„Považovala by som za nezodpovedné odísť od rozrobenej práce. Získané skúsenosti chcem zúročiť pri realizácii rozbehnutých i nových projektov v našom kraji. V tomto volebnom období sme sa sústredili na rekonštrukcie a obnovu viac ako 110 inštitúcií ŽSK, ktoré poskytujú služby obyvateľom a návštevníkom kraja,” uviedla Jurinová.

Najväčšiu pozornosť podľa nej venovala krajská samospráva zdravotníctvu, školstvu a doprave. V ďalšom volebnom období sa chce županka sústrediť na rozvoj sociálnych služieb, rekonštrukcie v zdravotníckych zariadeniach a sceľovanie školských areálov.


Mládeži chceme poskytnúť lepšie, modernejšie a kvalitnejšie vzdelanie v rekonštruovaných školách, aby deti v rámci vzdelávania nemuseli chodiť po budovách škôl v rôznych kútoch miest,” doplnila predsedníčka ŽSK.

Okrem toho bude kraj realizovať projekty rekonštrukcií ciest a mostov, aby motoristi mohli pohodlne prechádzať regiónom. Rásť bude podľa nej aj tlak na dostavbu diaľníc v Žilinskom kraji, ktoré spôsobujú vážne problémy s mobilitou v regiónoch.

Jurinová je v poradí treťou kandidátkou, ktorá sa bude uchádzať o post predsedníčky ŽSK. V januári tohto roka ohlásil ako prvý kandidatúru podpredseda ŽSK a Kresťanskodemokratického hnutia Igor Janckulík. Koncom júna ohlásil ohlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico kandidatúru bývalého žilinského primátora a exriaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Igora Chomu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu