Vodič vyhodil pri ceste kanistre s neznámou látkou, počas úteku si rozrazil olejovú vaňu na aute


Foto: Vodič vyhodil pri ceste kanistre s neznámou látkou, počas úteku si rozrazil olejovú vaňu na aute Foto: ilustračné

Žilinskí mestskí policajti riešili začiatkom tohto týždňa prípad znečisťovania životného prostredia neznámou látkou. Hlásenie o udalosti prijali od volajúceho prostredníctvom svojej telefonickej linky 159. Neznámy muž mal podľa slov oznamovateľa vyhodiť pri ceste viaceré kanistre.

„Oznamovateľ nahlásil vodiča vozidla s českým evidenčným číslom, ktorý z prívesného vozíka vyhodil vedľa cesty kanistre s neznámou látkou. Keď sa ho pokúsil zablokovať, vodič ho obišiel po trávnatej ploche, pričom z vozidla stratil EČV, rozrazil si olejovú vaňu a s vozidlom ušiel,“ spresnila mestská polícia.

Hliadka na mieste našla stratenú tabuľku s evidenčným číslom vozidla. Po preverovaní bolo zistené jej odcudzenie ešte v roku 2015. Následne vystopovala unikajúce auto podľa vytekajúceho oleja. Stopa doviedla hliadku pred konkrétnu adresu, kde stálo aj podozrivé vozidlo.


„Na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru, ktorá si udalosť prevzala ako pravdepodobnú enviromentálnu trestnú činnosť,“ dodávajú mestskí policajti.

Okrem tohto prípadu však hliadka zaregistrovala počas nočných hodín aj poškodzovanie osobného auta značky Škoda. To sa nachádzalo zaparkované na žilinskom sídlisku Vlčince. Incident si na ďalšie riešenie následne prevzala hliadka štátnej polície.

„V nočných hodinách (03:40 hod.) hliadka zaregistrovala hluk z ulice Dobšinského, kde v tesnej blízkosti motorového vozidla Škoda Fabia s rozbitým oknom hliadka spozorovala dve podozrivé osoby. Na miesto sa dostavila privolaná hliadka Policajného zboru, ktorá vec riešila a konzultovala s poškodeným,“ uvádza Mestská polícia Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu