V obci Varín zadržali cez víkend 55-ročného muža, ktorý šoféroval s takmer tromi promile


Foto: V obci Varín zadržali cez víkend 55-ročného muža, ktorý šoféroval s takmer tromi promile

V nedeľu jazdil po obci Varín (okres Žilina) opitý vodič. Pozornosť na seba upútal nekoordinovanou jazdou zo strany na stranu. Zvláštne správanie 55-ročného muža na ceste zaregistrovali aj príslušníci polície jazdiaci na neoznačenom vozidle. Osobné auto značky Volkswagen Sharan preto dopravná hliadka ihneď zastavila.

Kontrolu vodiča vykonali policajti neďaleko supermarketu Tesco, kde vzhľadom na frekventovanosť lokality upútali pozornosť viacerých obyvateľov obce. 

„Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,37 mg/l (2,85 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Policajný príslušník už v tomto prípade skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby. Nezodpovedný vodič tak už čoskoro spozná svoj trest za jazdu pod vplyvom alkoholu.


Podobný prípad zaznamenali cez víkend aj policajti v Ružomberku. Tí zastavili 53-ročného muža v sobotu 25. júna vo večerných  hodinách. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,84 mg/l (3,83 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ dodala policajná hovorkyňa.

Napriek tomu, že polícia neustále apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky, jazdí po cestách vysoký počet opitých motoristov. 

Šoférovanie v opitom stave môže pritom viesť a v mnohých prípadoch aj vedie k vážnym dopravným nehodám, ktorých následky sú fatálne či často až tragické.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu