AKTUÁLNE: Pri nehode v Kraľovanoch zomrel 22-ročný vodič, na obchádzke je prevrátené vozidlo mimo cesty


Foto: AKTUÁLNE: Pri nehode v Kraľovanoch zomrel 22-ročný vodič, na obchádzke je prevrátené vozidlo mimo cesty Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na frekventovanej ceste prvej triedy I/18 medzi obcami Kraľovany a Šútovo došlo k dopravnej nehode. V príspevku na sociálnej sieti o tom informovala stránka, ktorá slúži ako verejný dopravný informačný servis.

Podľa svedka sa jedná o čelnú zrážku osobného motorového vozidla s kamiónom blízko pri Kraľovanoch. Vodič osobného auta mal z neznámych príčin prejsť do protismeru, kde došlo ku kolízii s nákladným vozidlom.

Na mieste zasahuje polícia a Záchranná zdravotná služba, prítomné sú aj vozidlá Hasičského a záchranného zboru. Nehodu bolo najskôr možné obísť, momentálne má byť úsek neprejazdný. V oboch smeroch sa tvoria kolóny, rátajte preto so zdržaním.

Nehoda sa stala aj na často využívanej obchádzkovej trase vedúcej cez Terchovú. Medzi obcami Zázrivá a Párnica leží vedľa vozovky prevrátené pravdepodobne nákladné vozidlo. Na mieste sa zatiaľ nenachádzajú záchranné zložky a netvorí sa zdržanie.


Aktualizácia 15:30 hod.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline zverejnilo na sociálnej sieti bližšie informácie o dopravnej nehode pri Kraľovanoch. Zomrel pri nej len 22-ročný vodič osobného motorového vozidla značky Volkswagen, ktorý smeroval od Martina do Kraľovian.

Mladý motorista prešiel počas jazdy do protismeru, kde sa čelne zrazil s nákladným vozidlom s návesom značky Mercedes-Benz vedeným 46-ročným vodičom. Ten sa podrobil dychovej skúške, ktorá odhalila, že muž pred jazdou alkohol nepožil.

„U nebohého muža bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Policajti počas dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody cestnú premávku riadili a usmerňovali striedavo do voľného jazdného pruhu,“ informovala polícia v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu